Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Bayern kljub 25. naslovu brez petih zvezdic na dresih

Deli na:
Bayern kljub 25. naslovu brez petih zvezdic na dresih

Foto: Reuters

Čeprav so nogometaši nemškega Bayerna premoč na domači sceni potrdili že konec tedna in osvojili naslov prvaka za sezono 2014/15, pa v prihodnje na dresih ne bodo mogli nositi petih zvezdic. Naslov prvaka je bil namreč že 25. v zgodovini kluba in teoretično bi to pomenilo, da si lahko v naslednji sezoni prišijejo še eno.

A drese bavarskega velikana bodo za zdaj še naprej krasile "le" štiri zvezdice. Razlog za to je povsem preprost, nemška nogometna liga (DFL) namreč postavlja zgornjo mejo za takšno okrasje in ta je po zdaj veljavnih pravilih postavljena pri štirih zvezdicah.

Leta 1963, ko so ustanavljali bundesligo, verjetno niso razmišljali, da bo nekoč v prihodnosti kateri od ekip zmanjkalo prostora okrog klubskega grba. V Nemčiji imajo sicer precej zanimivo politiko dodeljevanja teh zvezdic. Prvo si lahko našije klub z vsaj tremi naslovi (to so Werder Bremen, Stuttgart in HSV), po petem naslovu sledi druga (Borussia Dortmund in Borussia Mönchengladbach), tri zvezdice so za deset ali več naslovov, štiri pa za 20 ali več. Zadnja dva pogoja v Nemčiji izpolnjuje samo Bayern.

V številnih evropskih državah, kjer tudi poznajo sistem zvezdic, je ta precej enostavnejši: deset naslovov za prvo, 20 za drugo, 30 za tretjo zvezdico ... V dveh od najmočnejših lig, španski in angleški, pa takšne tradicije niti ne poznajo.