1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Padle maske državotvornosti #kolumna

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Biatlonec Bauer se noče cepiti, zato bo ostal brez OI

Deli na:
Biatlonec Bauer se noče cepiti, zato bo ostal brez OI

Klemen Bauer - Foto: Bobo

Slovenski biatlonec Klemen Bauer ne bo potoval na bližnje olimpijske igre v Peking. Kot je povedal v pogovoru za časnik Ekipa SN, se je olimpijskemu nastopu odpovedal, ker nasprotuje obveznemu cepljenju za novi koronavirus. To pa je pogoj za nastop na Kitajskem.

"V sezono sem vstopil z mislijo na te igre ter do zadnjega verjel in upal, da cepljenje ne bo pogoj za udeležbo na njih. Ko je bilo to že oktobra znano, sem kar veliko razmišljal, kaj narediti. Šlo je za eno težjih odločitev, a na koncu sem se odločil tako, kot sem se. Zelo hitro sem sprejel vse posledice, torej tudi odgovornost za to, da na igrah ne bom nastopil," je dejal za omenjeni časnik.

Pojasnil je, da je bila to njegova osebna odločitev, tudi zaradi tega, ker cepljenju za covid-19 ne zaupa povsem. "V zvezi s tem zadevi res ne zaupam v celoti. To cepljenje nam je preprosto vsiljeno in to se mi ne zdi sprejemljivo. Dovolj zgovorni so tudi podatki, ki so dostopni vsem, kaj se po svetu dogaja med športniki, ki so se cepili. Porast stranskih učinkov nikakor ni zanemarljiva. Navsezadnje gre tudi za načela, čeprav je bilo ob sprejeti odločitvi hudo in stresno," je dodal.

Bauer, ki so mu sicer tudi v vodstvu panoge svetovali, naj se cepi, je v tej sezoni svetovnega pokala skupno 82., doslej je zbral 12 točk. Pri Olimpijskem komiteju Slovenije pa, kot še piše Ekipa SN, tudi zagovarjajo stališče, da je pač treba upoštevati navodila Mednarodnega olimpijskega komiteja in kitajskih organizatorjev, če želiš tekmovati na teh OI.

Slovensko moško biatlonsko ekipo v Pekingu bodo sestavljali Jakov Fak, Miha Dovžan, Lovro Planko in Rok Tršan.