pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Barcelona pred clasicom zaradi Cruyffa z dodatnim motivom

Deli na:
Barcelona pred clasicom zaradi Cruyffa z dodatnim motivom

Foto: Arhiv Reporterja

V soboto bo na sporedu ena največjih nogometnih tekem na svetu. Obračun med katalonskim velikanom Barcelono in madridskim Realom ne poskrbi za zastoj vsega manj pomembnega le v Španiji, ampak po vsem svetu. V soboto zvečer bodo gostitelji nogometaši Barcelone, ki bodo še dodatno motivirani zaradi spomina na nedavno umrlega Johana Cruyffa.

Kapetan Barcelone Andres Iniesta je dejal, da bodo imeli nogometaši blaugrane na sobotnem obračunu, ki se bo na stadionu Camp Nou začel ob 20.30, še dodaten motiv. Klubska legenda, nekdanji igralec in trener Johan Cruyff, je bil zelo pomemben kamenček v mozaiku rdeče-modrih.

Na tekmi bo več 90.000 navijačev dvignilo napise Gracies Johan (Hvala, Johan). Prav clasico bo namreč prva tekma, ki jo bo igrala Barcelona po smrti nizozemske legende; Cruyff je prejšnji teden izgubil boj s pljučnim rakom, star je bil 68 let. V zadnjih dneh se je na stadionu v žalno knjigo vpisalo že 60.000 navijačev Barcelone.

"Ogromno je storil, ne le za naš klub, ampak za ves nogometni svet. Za nas bo to posebna tekma. Že tako motiv na clasicu ni težava, tokrat bomo imeli še večjega," je dejal Iniesta.

Kot nogometaš blaugrane je Cruyff osvojil po en naslov prvakov in pokalnih zmagovalcev, še pomembnejši pa je njegov prispevek v trenerski vlogi. Prenovil je slog igre Kataloncev in jim pokazal pot do uspehov, ko so v naslednjih desetletjih postali vladarji Evrope. V času njegovega osemletnega dela na Camp Nouu pa je Barcelona leta 1992 osvojila tudi prvo evropsko klubsko lovoriko.

Tekma bo posebna tudi na častni tribuni. Klub je sporočil, da so povabili vseh osem še živih predsednikov, tako da bodo med gledalci na Camp Nouu tudi nekdanji prvi možje Agusti Montal, Raimon Carrasco, Josep Lluis Nunez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell in sedanji predsednik Josep Maria Bartomeu.