mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Angleži v Stožice prihajajo po točke

Deli na:
Angleži v Stožice prihajajo po točke

Foto: Reuters

Angleška nogometna reprezentanca bo v soboto prispela v Ljubljano, kjer jo v nedeljo ob 18. uri čaka kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo 2016 proti Sloveniji. V angleškem taboru so zadovoljni, da nimajo novih težav s poškodbami.

Tako selektor Roy Hodgson upa, da bodo njegovi izbranci tudi v Stožicah nadaljevali niz neporaženosti, ki trenutno znaša devet tekem. Tudi po zaslugi tega je Anglija vodilna v skupini E s 15 točkami s petih tekem, Slovenija jih ima na drugem mestu šest manj.

Kljub temu na Otoku še vedno buri duhove anemična predstava na prijateljski tekmi v Dublinu proti Irski (0:0). Če si želijo priti na zaključni turnir, ki bo prihodnje leto v Franciji, potem bodo morali pokazati precej več intenzivnosti v Ljubljani, o svojih igralcih pravijo angleški mediji.

"Mi si samo želimo zmagovati. Vsi si želimo dobro igrati, imeti 45 podaj v akciji, ki bi jo končali s 'škarjicami'. Toda to pač ni realno. Igrali bomo proti tekmecu, ki ima povsem enako odgovornost do svoje države in enak ponos. Za vsakega bi bilo lepo, če bi imel rad to, kar počnemo. Toda zavedati se morate, da moramo najprej opraviti svoj posel," je angleškim medijem povedal vratar Joe Hart.

Če bi Angležem v nedeljo uspelo dobiti vsaj točko, bi to pomenilo, da bi Anglija prvič po 24 letih tekmovalno leto končala neporažena.

Ob tam pa ima močno kritizirani kapetan Anglije Wayne Rooney priložnost, da bi že v Sloveniji postal najboljši strelec angleške reprezentance vseh časov. Za zdaj s 47 goli za zdajšnjim rekorderjem Bobbyjem Charltonom zaostaja za dva zadetka. Beseda "hattrick" je zato v povezavi z Rooneyjem na otoku precej pogosto zapisana.

Sicer pa bodo Angleži več povedali danes popoldne na novinarski konferenci v Stožicah, kjer bodo tudi vadili.