Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Amy Winehouse na londonskem pločniku slavnih

Deli na:
Amy Winehouse na londonskem pločniku slavnih

Amy Winehouse - Foto: Profimedia

Britanska pevka Amy Winehouse je na londonskem glasbenem pločniku slavnih, ki je nastal po vzoru hollywoodskega Pločnika slavnih, dobila granitno obeležje. Njeno ime je vgravirano na obeležju v severnem londonskem okrožju Camden, kjer je pevka živela. Po besedah pevkinega očeta Mitcha je zdaj postala del Camdena, ki ga je imela nadvse rada.

Pevkin oče je na sredini slovesnosti napovedal tudi film in predstavo na Broadwayju, ki bosta po njegovih besedah "dovolila ljudem, da bodo spoznali, kakšna je bila resnična Amy". Leta 2018 je v režiji Asifa Kapadie nastal dokumentarec o pevkinem življenju Back to Black, do katerega je bil pevkin oče zelo kritičen. Po njegovem mnenju naj bi podal negativno in napačno predstavo o njegovi hčerki.

Amy Winehouse je nazadnje nastopila na festivalu Tuborg v Beogradu 18. junija 2011. Koncertu, na katerem je nerazločno izgovarjala besedila ter pozabila imena članov spremljajoče zasedbe, je sledila odpoved evropske turneje. Pevko so 23. julija 2011 našli mrtvo na njenem domu v Londonu. Pri 27 letih je umrla zaradi zastrupitve z alkoholom.

Pevka, ki je svetovno slavo dosegla z drugim albumom Back to Black, za katerega je prejela kar pet grammyjev, se je sicer dlje časa borila z odvisnostjo od drog in alkohola.

Londonsko različico slovitega Pločnika slavnih v Los Angelesu so postavili lani novembra. Amy je tretja zvezdnica - po skupinah Who in Madness - ki je prejela obeležje na njem. V naslednjih 20 letih naj bi poskrbeli za obeležja v spomin 400 umetnikom.