Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ameriško drsalko obtožujejo, da je namerno porezala tekmico iz Južne Koreje (FOTO)

Deli na:
Ameriško drsalko obtožujejo, da je namerno porezala tekmico iz Južne Koreje (FOTO)

Poškodovana južnokorejska drsalka Eun-soo Lim. - Foto: Instagram

Med sredinem ogrevanjem pred kratkim programom na svetovnem prvenstvu v umetnostnem drsanju na Japonskem je 22-letna ameriška drsalka Mariah Bell porezala nogo 16-letne tekmice Južnokorejke Eun-soo Lim, trdijo v taboru Limove.

Lim je po končanem ogrevanju počasi drsala na robu drsališča, ko je prišlo do incidenta. "Mariah Bell je bila za ogrevanje na vrsti za Limovo, ko jo je z drsalko nenadoma brcnila v meča," je agent korejske najstnice povedal francoski tiskovni agenciji AFP in dodal, da se Američanka za incident ni opravičila.

Limova, ki drsa na svojem prvem svetovnem prvenstvu, je kljub ureznini pridrsala do osebnega rekorda z 72,91 točke za peto mesto po kratkem programu, medtem ko se je Bellova po prvem delu prvenstva uvrstila tik za njo, na šesto mesto.


Mednarodna drsalna zveza (Isu) je bila seznanjena z dogodkom, a uradne pritožbe ni prejela, ob tem pa je še v uradnem sporočilu zapisala, da glede na dokaze, ki jih imajo, Bellova ni želela poškodovati Limove. Mednarodna federacija je pozval zvezi k prijateljski razrešitvi nastalega položaja.

Zgoraj omenjeni škandal je spomnil na leto 1994 in na svetovno prvenstvo v Detroitu, ko sta bili pod drobnogledom umetnostni drsalki Američanki Nancy Kerrigan in Tonya Harding.

Dan pred finalom sta bivši partner Hardingove Jeff Gillooly in njen telesni stražar Shawn Eckardt s palico napadla Kerriganovo in jo udarila nad desnim kolenom. Ta je bila primorana odpovedati nastop in tako je svetovna prvakinja postala Hardingova. Obe sta bili pozneje tudi izbrani v olimpijsko reprezentanco za igre v Lillehammerju leta 1994, Kerriganova je osvojila srebro, Hardingova, ki je bila pozneje doživljenjsko izključena iz udejstvovanja v drsanju, pa je končala na osmem mestu.

View this post on Instagram

Look my stories or swipe to the end (pics 9 and 10) for tweets. I have terrible news guys. Seems Eunsoo is bullied and injured by Mariah. After that pics these rumors seem to be true. Cant believe Mariah could have done something like that, she seemed to be so nice and sweet. Heart broken. Poor Eunsoo. Hope she gets better as soon as possible. • • FOLLOW @figureskatingsource FOR MORE • • • • #фигурноекатание #евгениямедведева #teamorser #skating #saitama #japan #figureskating #figureskater #worldfigure #worldfigure2019 #evgeniamedvedeva #alinazagitova #mariahbell #rikakihira #teamtutberidze #алиназагитова #москва #ice #iceskating #iceskater #tutberidzegirls #eunsoolim #mariahbell #scandal #teamraf

A post shared by Marina (@figureskatingsource) on