pia filipcic 1 Odkrito.si

Znana Slovenka s hudo poškodbo glave

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

nesreča, avtocesta bošnjaci Svet24.si

Voznik avta z ljubljanskimi tablicami zaspal in ...

Nataša Bekvalac Svet24.si

Brutalno pretepel srbsko pevko in dobil 8 mesecev ...

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

ilka štuhec Njena.si

Ilka Štuhec navdušila v kopalkah in sporočila ...

Magazin

Ameriško drsalko obtožujejo, da je namerno porezala tekmico iz Južne Koreje (FOTO)

Deli na:
Ameriško drsalko obtožujejo, da je namerno porezala tekmico iz Južne Koreje (FOTO)

Foto: Instagram - Poškodovana južnokorejska drsalka Eun-soo Lim.

Med sredinem ogrevanjem pred kratkim programom na svetovnem prvenstvu v umetnostnem drsanju na Japonskem je 22-letna ameriška drsalka Mariah Bell porezala nogo 16-letne tekmice Južnokorejke Eun-soo Lim, trdijo v taboru Limove.

Lim je po končanem ogrevanju počasi drsala na robu drsališča, ko je prišlo do incidenta. "Mariah Bell je bila za ogrevanje na vrsti za Limovo, ko jo je z drsalko nenadoma brcnila v meča," je agent korejske najstnice povedal francoski tiskovni agenciji AFP in dodal, da se Američanka za incident ni opravičila.

Limova, ki drsa na svojem prvem svetovnem prvenstvu, je kljub ureznini pridrsala do osebnega rekorda z 72,91 točke za peto mesto po kratkem programu, medtem ko se je Bellova po prvem delu prvenstva uvrstila tik za njo, na šesto mesto.


Mednarodna drsalna zveza (Isu) je bila seznanjena z dogodkom, a uradne pritožbe ni prejela, ob tem pa je še v uradnem sporočilu zapisala, da glede na dokaze, ki jih imajo, Bellova ni želela poškodovati Limove. Mednarodna federacija je pozval zvezi k prijateljski razrešitvi nastalega položaja.

Zgoraj omenjeni škandal je spomnil na leto 1994 in na svetovno prvenstvo v Detroitu, ko sta bili pod drobnogledom umetnostni drsalki Američanki Nancy Kerrigan in Tonya Harding.

Dan pred finalom sta bivši partner Hardingove Jeff Gillooly in njen telesni stražar Shawn Eckardt s palico napadla Kerriganovo in jo udarila nad desnim kolenom. Ta je bila primorana odpovedati nastop in tako je svetovna prvakinja postala Hardingova. Obe sta bili pozneje tudi izbrani v olimpijsko reprezentanco za igre v Lillehammerju leta 1994, Kerriganova je osvojila srebro, Hardingova, ki je bila pozneje doživljenjsko izključena iz udejstvovanja v drsanju, pa je končala na osmem mestu.

View this post on Instagram

Look my stories or swipe to the end (pics 9 and 10) for tweets. I have terrible news guys. Seems Eunsoo is bullied and injured by Mariah. After that pics these rumors seem to be true. Cant believe Mariah could have done something like that, she seemed to be so nice and sweet. Heart broken. Poor Eunsoo. Hope she gets better as soon as possible. • • FOLLOW @figureskatingsource FOR MORE • • • • #фигурноекатание #евгениямедведева #teamorser #skating #saitama #japan #figureskating #figureskater #worldfigure #worldfigure2019 #evgeniamedvedeva #alinazagitova #mariahbell #rikakihira #teamtutberidze #алиназагитова #москва #ice #iceskating #iceskater #tutberidzegirls #eunsoolim #mariahbell #scandal #teamraf

A post shared by Marina (@figureskatingsource) on

Loading...