dejan-vunjak Dobra karma

9 let po Brendijevi smrti njegov sin še vedno ...

jake-paul Svet24.si

FOTO: Posebne enote na domu internetnega zvezdnika...

jansa bajuk FB Reporter.si

»Matej Tonin bo moral biti bolj previden, kot je ...

knjižnica šiška Svet24.si

Incident v ljubljanski knjižnici: vstopila brez ...

Screenshot 2020-08-05 at 18.39.43 Necenzurirano

Banjalučani in bivši šef Darsa med krizo ...

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Zvezdana Mlakar 3 Njena.si

Zvezdana Mlakar se je zlomila

Magazin

Albanska televizija gledalce lovi z napol golimi napovedovalkami

Deli na:
Albanska televizija gledalce lovi z napol golimi napovedovalkami

Foto: YouTube

Albanski televizijski kanal v tekmi za večjo gledanost gledalcem ponuja "golo" resnico, in to skoraj dobesedno - z napol golimi napovedovalkami. Mlada dekleta v odpetih jopičih, pod katerimi nimajo nič, so bila za konservativno državo precejšen šok, ko so se lani pojavila na malih ekranih in svetovnem spletu.

Navdušeni lastnik televizijske postaje Zjarr TV pravi, da jim od takrat gledanost ves čas raste. "V Albaniji, kjer politični vplivneži manipulirajo z novicami, gledalci potrebujejo srednjo pot, ki bi informacije podajala takšne, kakršne so - gole," je dejal Ismet Drishti.

"Mi ne prodajamo seksa, ponujamo novice, kakršne so. To je hkrati simbolično in dobra reklama," je pojasnil Drishti, ki načrtuje "gole" novice tudi v angleščini in francoščini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Za 24-letno napovedovalko Greto Hoxhaj je bila zaposlitev na Zjarr TV bližnjica do slave. "Pet let sem trdo delala za lokalno televizijo, kjer sem ostala neopažena. Ničesar ne obžalujem - v treh mesecih sem postala zvezda."

Hoxhajeva vsak večer ob 19.30 bere novice v odprtem rožnatem jopiču, vendar hiti pojasnjevati, da se sicer oblači tako kot ostala dekleta njenih let. Napol goli videz je "samo za televizijo, za informacije".

Študentki prava in psihologije je instantna slava prinesla ponudbo za delo napovedovalke na novo ustanovljeni avstralski televiziji v Sydneyju, kjer pa bi morala za 3000 evrov na mesec nastopati zgoraj brez. "Nisem se še odločila, se še pogajam," je povedala.

Pred njo je "gole" novice brala 21-letna študentka Enki Bracaj, o kateri so poročali tudi mnogi mednarodni mediji. Uradno je službo pustila, ker je bila nezadovoljna s plačo, po navedbah njenih kolegov pa je odšla, ker je postala model pri modni reviji.

V pretežno muslimanski državi je Zjarr TV z napol golimi napovedovalkami povzročil živahno razpravo na Facebooku in drugih družbenih omrežjih. "Pomilovanje vredno je, da je pristala na to, samo da bi bila na televiziji," je komentiral eden od kritikov, medtem ko je drugi zapisal, da so gole novice nezaslišane in odvratno seksistične.

Loading...