Tam jo je sprejel kuharski mojster Darko Čolič. Skupaj sta ustvarila krožnik z gamberi in fuži. Mojster Darko je bil navdušen nad Ajdino pomočjo. Darko pa je Ajdo presenetil še s posebno, zlato pico, z zlatimi lističi, obloženo s posebnim španskim pršutom in kaviarjem.
Skriti gost na večerji je bil glasbenik Peter Vode, ki je štiri leta študiral jazz petje in pisanje besedil za pesmi v Ameriki. Povedal je, da je slovenska hrana absolutno boljša, pa tudi naše punce so lepše.
Ajda pa je oddajo doživela takole: »Končno smo v oddaji dočakali tudi obisk nase lepe slovenske obale. Njihova kulinarika se tesno prepleta z istrsko in italijansko kuhinjo, ki sta absolutno eni mojih najljubših. Tokrat sem res uživala v vsakem grižljaju. Celotno ekipo je prevzel primorska sproščenost in ležernost.
Snemanje si bomo zagotovo vsi zapomnili tudi po močni burji, ki nam je nagajala pri snemanju zunanjih kadrov. Vesela sem, da smo v tokratni oddaji pokazali, kako se lahko tudi tako preprosto in popularizirano jed, kot je pica, s pravimi sestavinami, povzdigne na čisto novo raven.«
Recept:
Za 2 osebi
160 g testenin fuži
8 velikih gamberov
2 žlici oljčnega olja
1/4 čebule
1 strok česna
3 dl jušne osnove iz lupin gamberov
4 sušeni paradižniki, v olju
½ bučke
1 žlička masla
ščepec soli
ščepec popra
1 žlica pinjol