Revija Reporter
Magazin

To je zlata pica, ki je presenetila Ajdo Mlakar

A.S.
495

23. jan. 2025 7:00

Deli na:

Takole slastno je bila videti zlata pica.

Posnetek zaslona

Ajda je v oddaji Kralj svoje kuhinje, ki jo lahko spremljate vsak ponedeljek na Aktual TV ob 18.00 in na TV Veseljak Golica ob 20.00, šla na Obalo, v Izolo, v gostilnico Gušt.

Tam jo je sprejel kuharski mojster Darko Čolič. Skupaj sta ustvarila krožnik z gamberi in fuži. Mojster Darko je bil navdušen nad Ajdino pomočjo. Darko pa je Ajdo presenetil še s posebno, zlato pico, z zlatimi lističi, obloženo s posebnim španskim pršutom in kaviarjem.

Skriti gost na večerji je bil glasbenik Peter Vode, ki je štiri leta študiral jazz petje in pisanje besedil za pesmi v Ameriki. Povedal je, da je slovenska hrana absolutno boljša, pa tudi naše punce so lepše.

Skriti gost je bil zgovorni glasbenik Peter Vode.

posnetek zaslona

Ajda pa je oddajo doživela takole: »Končno smo v  oddaji dočakali tudi obisk nase lepe slovenske obale. Njihova kulinarika se tesno prepleta z istrsko in italijansko kuhinjo, ki sta absolutno eni mojih najljubših. Tokrat sem res uživala v vsakem grižljaju. Celotno ekipo je prevzel primorska sproščenost in ležernost.

Fuži z gamberi so bili zares izvrstni.

posnetek zaslona

Snemanje si bomo zagotovo vsi zapomnili tudi po močni burji, ki nam je nagajala pri snemanju zunanjih kadrov. Vesela sem, da smo v tokratni oddaji pokazali, kako se lahko tudi tako preprosto in popularizirano jed, kot je pica, s pravimi sestavinami, povzdigne na čisto novo raven.« 

Na Obali je Ajdo prijazno sprejel kuharski mojster Darko.

posnetek zaslona

Recept:

Za 2 osebi

160 g testenin fuži

8 velikih gamberov

2 žlici oljčnega olja

1/4 čebule

1 strok česna

3 dl jušne osnove iz lupin gamberov

4 sušeni paradižniki, v olju

Ajda se je spet izkazala za dobro pomočnico.

posnetek zaslona

½ bučke

1 žlička masla

ščepec soli

ščepec popra

1 žlica pinjol

Gostilnica Gušt se nahaja v Izoli.

posnetek zaslona