Revija Reporter
Magazin

Ajda Mlakar je obiskala divji zahod - na Koroškem

A.S.
1.278

27. nov. 2024 11:15 Osveženo: 11:37 / 27. 11. 2024

Deli na:

Boštjan, Mladen in Ajda

Arhiv oddaje

Ajda je tokrat obiskala gostilno Saloon na Koroškem, na poti iz Kotelj proti Slovenj Gradcu. Za kuharskega mojstra Mladena Todića je pripravila izziv – kupila je T bone steak, mlad krimpir, rukolo, čebulo in parmezan.

Skriti gost, glasbenik Boštjan Konečnik je zadovoljstvo s krožnikom pokazal tako, da je obglodal kosti T bone steaka. Ocenil ga je z desetko. Ajda je pripravila gorčično omako, ki je prav tako »sekala«. Chef Mladen pa je na zanimiv način ocvrl čebulo.

Skriti gost je bil koroški glasbenik Boštjan Konečnik.

Arhiv oddaje

Boštjan Konečnik je Ajdino lepoto opeval takole: »Ajda je tako lepa, da bi lahko bila Korošica.« Ajda pa je svoje potovanje na »Divji zahod« je opisala takole: »Že od nekdaj sem si želela obiskati divji zahod, pa žal še ni bilo prave priložnosti, sem pa zato še toliko bolj uživala ob snemanju oddaje Kralj svoje kuhinje, ki nas je nazadnje popeljala v gostišče Saloon. Eden od res nepozabnih trenutkov je bil tisti v hlevu, ko sem videla male prašičke, ki so sicer zelo luštni, ampak tudi zelo glasni. Še nekaj dni po snemanju mi je piskalo v ušesih! Znova me je očarala tudi gostoljubnost in srčnost Korošcev. Kljub dolgi vožnji se je celotna ekipa s tega snemanja vrnila z zares lepimi občutki in polnimi želodci.«

Takole slasten je bil krožnik s T bone steakom in mladim krompirjem ter gorčično omako.

Arhiv oddaje

Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate vsak ponedeljek ob 18.00 na TV Veseljak Golica in na Aktual TV.

Recept:

Za ocvrto čebulo
- 2 večji čebuli
- moka
- sol
- poper
- olje za cvrenje

Za krompir z zelenjavo iz pečice
- 500 g krompirja
- 1 rdeča in 1 zelena paprika
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper
- olje

Za gorčično omako z medom
- gorčična zrna ali gorčica z zrni
- med
- sojina omaka
- mleta paprika

Za solato iz rukole in parmezana
- rukola
- kos parmezana
- sol
- oljčno olje
- balzamični kis

Za goveji steak
- zorjen goveji steak debeline približno 5 cm (približno 1 kg)
- 100 g masla
- nekaj strokov česna
- sol
- vejica svežega rožmarina
- sveže mlet poper
- olje

Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate vsak ponedeljek na TV Veseljak Golica 20.00 in na Aktual TV ob 80.00.