nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

profimedia-0487110156 Svet24.si

Prav so imeli tisti, ki so trdili, da je zanjo ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

jansa kmetic-pl Reporter.si

Tako Janševa strankarska trobila na skrajno ...

Adele Milloz pm Ekipa24.si

Tragedija: Nekdanja svetovna in evropska prvakinja...

kmetija Njena.si

POP TV razkril prvih 16 tekmovalcev Kmetije

damir krznar Ekipa24.si

Oglasil se je Damir Krznar in sporočil: Nisem še...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

19. etno festival Hrastnik 2022 (VIDEO)

Deli na:
19. etno festival Hrastnik 2022 (VIDEO)

Foto: Matjaž Lavrič

V organizaciji Srbskega kulturnega društva Sava Hrastnik je bil 25. junija 2022 v Športni dvorani Hrastnik 19. Etno festival Hrastnik 2022.

Festival je odprla Vojka Šergan, podžupanja občine Hrastnik. V programu so sodelovale naslednje skupine: Mladinski ansambel Srbskega kulturno umetniškega društva Vidovdan Ljubljana, Veteranski ansambel Srbskega kulturno umetniškega Vidovdan Ljubljana, Folklorna skupina Međimurskega kulturno umetniškega društva Ivan Car Ljubljana, Pevska skupina Fijolice Međimurskega kulturno umetniškega društva Ivan Car Ljubljana, Folklorna skupina Svoboda Trbovlje, Otroški ansambel Srbskega društva Dr. Mladen Stojanović Velenje, Prvi ansambel Srbskega društva Dr. Mladen Stojanović Velenje, Etno skupina Iskon Novi Sad, Veteranska skupina Makedonskega kulturnega društva Sv. Cirili in Metod Kranj, Pevska skupina domačega Srbskega kulturnega društva Sava Hrastnik in Veteranska skupina Srbskega kulturnega društva Sava Hrastnik.

Omenjeno društvo v tem letu praznuje 25. letnico delovanja. Na slovesnosti so bila podeljena priznanja organizacijam za večletno podporo, prizadevno in uspešno sodelovanje v delovanju in uveljavitvi društva. Priznanja so dobili: Občina Hrastnik, Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik, Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Srbije – Uprava za sodelovanje z diasporo in Srbi v regiji, Zveza srbskih društev Slovenije in Moda d.o.o. Trbovlje. Na isti večer je v dvorani potekal tudi tudi Etno koncert na katerem je nastopila Etno skupina Iskon iz Novega Sada (Srbija), pridružila se jim je tudi Pevska skupina SKD Sava Hrastnik.