mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

1:3 - Mariborčani v Stožicah šolali Olimpijo!

Deli na:
1:3 - Mariborčani v Stožicah šolali Olimpijo!

Foto: Bobo

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:3 (0:1).

* Stadion Stožice, gledalcev 13.770, sodniki: Jug (Tolmin), Vukan (Gornja Radgona) in Žunič (Kranj).
* Strelci: 0:1 Novaković (35.), 0:2 Pihler (50.), 1:2 Kronaveter (86.), 1:3 Zahović (90.).
* Olimpija: Vodišek, Krefl, Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Matić (od 53. Miškić), Zajc, Kronaveter, Kirm (od 73. Velikonja), Eleke (od 46. Wobay), Benko.
* Maribor: Handanović, Šme, Šuler, Defendi, Janža, Kabha, Pihler, Sallalich, Vršič (od 83. Vrhovec), Tavares (od 88. Zahović), Novaković.
* Rumeni kartoni: Krefl, Velikonja; Kabha, Tavares, Vršič, Novaković, Janža, Handanović.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani do tega dvoboja pod vodstvom Luke Elsnerja niso oddali niti točke. Toda tokrat jih je Maribor, neporažen na zadnjih devetih tekmah v vseh tekmovanjih, šolal večino tekme in zasluženo zmagal ter razliko za vodilno Olimpijo zmanjšal le na točko.

Olimpija je bila v uvodnih 20 minutah podjetnejša in konkretnejša, a si razen priložnosti Leona Benka, ko je v četrti minuti streljal iz obrata v kazenskem prostoru - Jasmin Handanović je bil na mestu - niso priigrali kakšne odmevnejše akcije.

Potem pa so Mariborčani začeli prevzemati pobudo, v 22. minuti je Marcos Tavares z roba kazenskega prostora zatresel prečko, v 35. minuti pa so gosti povedli. Tavares je leve strani lepo podal na glavo Milivoja Novakovića, ki je dosegel svoj četrti zadetek v sezoni.

Po zadetku so gostujoči navijači s pirotehniko poskrbeli za nekajminutno prekinitev, v zaključku za sedem minut podaljšanega polčasa pa velja omeniti le še strela Sintayechuja Sallalicha in Mihe Zajca. Tako mariborski kot ljubljanski vezist sta bila premalo natančna.

Kmalu po uvodu drugega dela so Štajerci podvojili prednost. Po podaji z leve strani Dejanu Kelharju ni uspelo izbiti žoge, ta se je znašla pri Tavaresu, ki je opazil prostega Aleksa Pihlerja, slednji pa je nato z močnim strelom zadel za 2:0.

Sledilo je nekaj nenatančnih Olimpijinih poskusov, vključno s strelom Juliusa Wobaya z glavo v 58. minuti, ko je za malo zgrešil cilj, v 69. minuti pa je znova nevarno sprožil Pihler s približno 20 metrov, izvrstno pa je posredoval mladi Rok Vodišek.

V 76. minuti se je po poigravanju Olimpijinih branilcev pri strelu znašel še Tavares na robu kazenskega prostora, a bil tudi on nenatančen. Deset minut pozneje so domači vzbudili nekaj upov po ugodnem razpletu, ko je po odbiti žogi iz bližine zadel Rok Kronaveter.

Končni izid je že globoko v sodniškem dodatku postavil Luka Zahović, ki je zadel iz bližine. To je bil njegov četrti gol v sezoni.

Olimpija bo v 14. krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Velenju, Maribor pa bo dan prej gostil Gorico.