Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Uredništvo Reporterja vam želi srečno, zdravo, uspešno in veselo 2018!

Deli na:
Uredništvo Reporterja vam želi srečno, zdravo, uspešno in veselo 2018!

Foto: Primož Lavre

Drage bralke, bralci Reporterja! Naš odnos že skoraj desetletje temelji na zaupanju. Želimo si, da bi tako ostalo tudi v letu, ki prihaja. Življenje žal ne prinaša samo lepih stvari, naj bo tistih drugih čim manj. Uredništvo Reporterja vam želi srečno, zdravo, uspešno in veselo 2018!

Reporter bo v maju 2018 praznoval deseti rojstni dan. Vsako leto imamo več »prijateljev«, ki nam želijo vse najslabše. Neodvisni, nekontrolirani mediji so vedno trn v peti najrazličnejših sovražnikov svobode tiska. Ne samo politikov različnih barv, tudi predstavnikov kapitala, še posebno nevarne so povezave med obema kategorijama.

Javni interes, kateremu bi morali biti mediji po definiciji zavezani, je postal zadnja skrb. Štejejo le še sebični interesi, mediji pa so zgolj instrument za trgovanje, propagandno orožje.

Nikoli se nismo trkali po prsih, da smo najbolj objektivni, prvi v službi resnice. Pišemo tisto, kar mislimo, da je prav. Izbrali smo težjo pot. Že od ustanovitve naprej živimo na trgu, nimamo političnih botrov in mecenov iz istih logov. Nismo brez napak, imamo pa čisto vest in nikomur nismo nič dolžni. Ni lahko, položaj na medijskem trgu je iz leta v leto težji, tudi Reporter se mora prilagajati novim razmeram in tehnološkim izzivom.

Foto: Profimedia

Dokler bomo imeli dovolj bralcev tako tiskane kot spletne izdaje, predvsem pa rednih kupcev tedenske revije, ki nam zagotavljate potrebne prihodke za naše delo, bomo izpolnjevali naše poslanstvo, ne glede na pritiske, ki jih doživljamo. Če ne bi bili pomembni, vplivni, če se nas ne bi bali, se z nami gotovo ne bi toliko obremenjevali.

Uredništvo Reporterja vam želi srečno, zdravo, uspešno in veselo 2018!