fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

zabava, bar, klub, alkohol, žur, ženske, Svet24.si

V tem baru ženske z več kilogrami dobijo več ...

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

Kolumnisti

Pravice do azila, še zlasti v času množičnih migrantskih valov, ne bi smeli postavljati nad varnost državljanov Slovenije

Deli na:
Pravice do azila, še zlasti v času množičnih migrantskih valov, ne bi smeli postavljati nad varnost državljanov Slovenije

Aleš Žužek, novinar - Foto: Primož Lavre

Aleš Žužek, novinar

Novela zakona o tujcih je nastala zato, da zaradi morebitnih izrednih razmer Slovenija ne bi postala migrantski žep oziroma veliko taborišče za migrante in begunce znotraj EU. Glede pravice do azila je že dolgo znano, da je to postal pravni institut, ki se ga zlorablja za množično migracijo ekonomskih migrantov oziroma tako imenovanih socialnih turistov.

Zaradi tega pravice do azile, še zlasti v času množičnih migrantskih valov neslutenih razsežnosti, ne bi smeli postavljati nad varnost državljanov Slovenije. Še zlasti ne, če vemo, da Slovenija ni prva varna država EU in tudi ne leži na zunanji meji EU. Vse naše sosede so varne države in članice EU. Takšna je tudi naša južna soseda Hrvaška. Prav tako migranti večinoma vstopijo na območje EU že na grško-turški meji. Tudi Grčija je varna država.

V primeru množičnega migrantskega vala se je zato treba vprašati, zakaj bi Slovenija omogočala vlaganje prošenj za azil migrantom, ki bi na naše meje prišli po tem, ko so že prekoračili meje nekaj članic EU in varnih držav, kjer bi lahko zaprosili za azil. 

KOMENTAR V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

loading...
Loading...