duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 4. junija

orban jansa Reporter.si

Ogrske nočemo, Prekmurja ne damo: 100 let po ...

Madeleine McCann, Kate McCann, Gerry McCann Svet24.si

Razkrito: osumljeni v primeru izginule Maddie v ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Saša Einsiedler-18 Njena.si

Saša Einsiedler znova pod žarometi

Kolumnisti

Pravice do azila, še zlasti v času množičnih migrantskih valov, ne bi smeli postavljati nad varnost državljanov Slovenije

Deli na:
Pravice do azila, še zlasti v času množičnih migrantskih valov, ne bi smeli postavljati nad varnost državljanov Slovenije

Aleš Žužek, novinar - Foto: Primož Lavre

Aleš Žužek, novinar

Novela zakona o tujcih je nastala zato, da zaradi morebitnih izrednih razmer Slovenija ne bi postala migrantski žep oziroma veliko taborišče za migrante in begunce znotraj EU. Glede pravice do azila je že dolgo znano, da je to postal pravni institut, ki se ga zlorablja za množično migracijo ekonomskih migrantov oziroma tako imenovanih socialnih turistov.

Zaradi tega pravice do azile, še zlasti v času množičnih migrantskih valov neslutenih razsežnosti, ne bi smeli postavljati nad varnost državljanov Slovenije. Še zlasti ne, če vemo, da Slovenija ni prva varna država EU in tudi ne leži na zunanji meji EU. Vse naše sosede so varne države in članice EU. Takšna je tudi naša južna soseda Hrvaška. Prav tako migranti večinoma vstopijo na območje EU že na grško-turški meji. Tudi Grčija je varna država.

V primeru množičnega migrantskega vala se je zato treba vprašati, zakaj bi Slovenija omogočala vlaganje prošenj za azil migrantom, ki bi na naše meje prišli po tem, ko so že prekoračili meje nekaj članic EU in varnih držav, kjer bi lahko zaprosili za azil. 

KOMENTAR V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

loading...
Loading...