Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Milan Kučan je kralj, Luka Mesec pa princ fake news

Deli na:
Milan Kučan je kralj, Luka Mesec pa princ fake news

Dr. Maja Sunčič, publicistka - Foto: Primož Lavre

V slovenskem narobe svetu, kjer je Milan Kučan kralj lažnih novic, je Luka Mesec zagotovo princ fake news.

Pred volitvami 2018 Levica Luke Mesca spet določa tempo in vsiljuje teme prek svojih fake news, lažnih novic v levih dominantnih medijih. S tem si Meščeva stranka želi zagotoviti, da tudi po volitvah ostanejo pri koritu – v parlamentu. Zato skupaj z lažnimi novicami kot po navadi prikrivajo resnična dejstva in namesto njih propagandistično širijo polresnice in očitne laži.

Vzemimo aktualno stavko javnega sektorja, ki je udarna novica v vseh medijih in jo Levica izkorišča za nabiranje predvolilnih točk. Seveda gre spet za usklajeno akcijo, ki jo vodi preizkušeni sindikalni frontman Levice, svizec Branimir Štrukelj, ki je kandidiral na listi ZL za evropske volitve 2014.

Torej je povsem »njihov«, čeprav Levica v skladu s fake news načeli pri izrekanju podpore stavki javnega sektorja ne opozori na to pomembno dejstvo. Še manj pa na to opozorijo levi dominantni mediji, ki vseskozi izganjajo lažne novice in populiste, najprej pa bi morali počistiti fake news pri samih sebi in populistični Meščevi Levici.

Namesto da bi v zvezi s stavko predstavili resnična dejstva, levi dominantni mediji kot po navadi širijo lažne novice o revežih in plačno podhranjenih shirancih v javnem sektorju. Dejstvo je, da zaposleni v javnem sektorju prejemajo v povprečju za petnajst odstotkov višjo bruto plačo od zaposlenih v gospodarstvu (Surs, november 2017).

Kljub temu uradni list Meščeve Levice, revija Mladina, kopira poceni Jankovićeve floskule iz obdobja Štrukljevih stavk leta 2012 na višku gospodarske krize o ščuvanju zaposlenih iz zasebnega sektorja proti zaposlenim v javnem sektorju?! Saj je Delova januarska anketa jasno pokazala, da večina vprašanih ne podpira stavke v javnem sektorju, prav tako pa ne podpira dviga plač v javnem sektorju.

Čeprav so sami objavili omenjeno anketo, se v Delu cmerajo nad domnevno ignorantskim odnosom vlade do zaposlenih v javnem sektorju, hkrati pa na taistem Delu niso niti pisknili ob množičnem odpuščanju svojih sodelavcev. Res, ignoranca in hinavščina predstavnikov teh lažnih novic je neskončna!

Na Meščevi Levici je preprosto vse lažno, tudi njihov boj proti plačni neenakosti, saj se v tej stranki dejansko zavzemajo za povečanje plačne neenakosti, ki ga bi prineslo povišanje plač zaposlenim v javnem sektorju. Da bi prikrili to v oči bijoče dejstvo, Mesec meče pesek v oči z zahtevo po zvečanju minimalne plače na 700 evrov.

Pri tem seveda zamolči, da se Slovenija uvršča med države z najvišjo minimalno plačo v EU (merjeno kot odstotni delež minimalne plače v povprečni bruto plači; podatki Eurostata)! Laži in fake news Levice o plačah nimajo ne konca ne kraja, saj ta stranka hkrati za zgled »revežev« ponuja plačne bogataše iz javnega sektorja, kot je denimo vodja visokošolskega sindikata Marko Marinčič.

V Meščevem svetu lažnih novic so ideje s smetišča zgodovine še naprej uvrščene v kategorijo »novo« in »sveže«.

Ta se je v nedavnem intervjuju v Mladini predstavil za podhranjenega, češ: »Kak mesec pridem na 2550 evrov neto, več pa ne.« Marinčič je v resnici predstavnik plačne elite v Sloveniji, saj se po podatkih statističnega urada uvršča med deset odstotkov zaposlenih z najvišjimi plačami v državi, ki prejemajo povprečno mesečno bruto plačo, višjo od 2730 evrov (Strukturna statistika plač 2016, Surs).

V deželi, kjer vladajo lažne novice, se za »podhranjene« lahko prodajajo takšni plačni bogataši iz javnega sektorja, kot je Marinčič, ki se v resnici uvrščajo v zgornjo desetino najbolje plačanih zaposlenih. Temu se reče fake news made in Slovenia!

V Meščevem svetu lažnih novic so ideje s smetišča zgodovine še naprej uvrščene v kategorijo »novo« in »sveže«. Predvsem propadli socializem, saj so za novo leto v stranki voščili: »Manj kapitalizma in več socializma v 2018.« V tej stranki podpirajo osamosvojitev Katalonije, še vedno pa se borijo proti osamosvojitvi Slovenije iz 1991.

Z zahtevo po priznanju statusa manjšin pripadnikom narodov s področja nekdanje Jugoslavije se namreč zavzemajo za restavracijo propadle SFRJ. Sicer v tej stranki vedno bolj nazadujejo v smeri čaščenja najbolj brutalnega totalitarizma kot zgleda za tukaj in zdaj. To lahko vidimo na primeru ideologa Levice in enega izmed ustanoviteljev Meščeve Iniciative za demokratični socializem, Leva Centriha.

Foto: Primož Lavre

Slednji oživlja kult klavca Lenina in rdeči teror oktobrske revolucije ponuja kot zgled za današnjo »uporniško« levico in evrokomunizem. Cenzurira Leninovo klanje, zato seveda zamolči, da to pomeni kri in najbolj brutalno nasilje. To je pač za Levico odgovor na Leninovo znamenito vprašanje »Kaj delati«, predvsem lagati, zavajati, izkrivljati in s propagando v levih lažnih novicah vplivati na realnost.

V slovenskem narobe svetu, kjer je Milan Kučan kralj lažnih novic, je Luka Mesec zagotovo princ fake news. Njegova Levica, ki jo vztrajno in goreče podpira »stric« Kučan, vse dela na podlagi skrbnega plasiranja lažnih novic – z lažmi, dezinformacijami, propagando in manipulacijo. Zato ne prizna, da je Levica imela in da ima še vedno vse narobe. To lahko jasno vidimo iz Meščeve nedavne izjave: »Gospodarska rast Slovenije je med najvišjimi v EU, glede na izvoz pa spadamo v skupino najbolj konkurenčnih gospodarstev.«

To dejstvo Mesec navaja kot »podlago« za zahtevo svoje stranke po vsesplošnem populističnem razdeljevanju. Hkrati Mesec in njegovi strankarski kolegi zamolčijo, da Slovenija dosega takšno rast in ima konkurenčno gospodarstvo, ker ni v ničemer upoštevala zahtev Levice. Zato bi morali volivci na prihajajočih volitvah zavrniti Meščevo Levico in jo dokončno poslati na smetišče zgodovine.