stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

To so svinjarije kandidata za premiera Jožeta Damijana, ob katerih se človeku obrne želodec in so vam jih mediji zamolčali!

Deli na:
To so svinjarije kandidata za premiera Jožeta Damijana, ob katerih se človeku obrne želodec in so vam jih mediji zamolčali!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Favorit levice Damijan se prodaja za odrešenika in upanje Slovenije, dejansko pa odkrito podpira mafijski sistem. Sklicuje se na ljudstvo in ustavo, obenem hoče prevzeti oblast brez volitev kot v kakšni banana državi. Levica je res nizko padla, da nam kot alternativno povsem zavoženemu Janši, ki iz dneva v dan vse bolj duši Slovenijo, ponuja nekega Damijana, ki ga ne bi nihče izvolil. Kdo pa bi volil Damijana, ki se vsem posmehuje in nima niti trohice simpatičnosti? Kaj šele karizme!

Damijan se raje kot navadnim državljanom dobrika vplivnim lobijem, katerih izpostava je, česar sam javno niti ne skriva, saj je goreč zagovornik velikih infrastrukturnih projektov pod šifro »nacionalni interes«. Ni slučaj, da je bila pobuda o tehničnem mandatarju Damijanu v javnost plasirana preko piarovskega članka v časopisu Delo, ki ga lastniško obvladuje vpliven predstavnik gradbenega lobija. Pa naj še kdo reče, da v Sloveniji ni vse vnaprej skrbno načrtovano! Damijan ima rad lobije, lobiji pa njega, zakaj bi ga zanimala naklonjenost ljudstva?

Tudi levi politični eliti se Damijan rad dobrika, zato je njihov kandidat. Damijan se propagira kot kandidat koalicije ustavnega loka (KUL) in po lastnih besedah baje ne »more več gledati stran ob teh poskusih rušenja naše ustavne ureditve«. A res? Damijan naj bi reševal ustavno ureditev?! Raje bi nas vse rešil pred sabo in se speljal. Poglejmo dejstva. Damijan je lani avgusta na svojem blogu objavil članek o javnih razpisih za velike infrastrukturne projekte »Po Karavankah, Glinščici in pred drugim tirom: Sistem Ivana Zidarja ali kaos?« (Damijanblog, 30. 8. 2019).

Po Damijanu ima Slovenija pri javnih razpisih dve opciji: »sistem Ivana Zidarja« ali »kaos«. Damijan je »sistem Ivana Zidarja« opisal kot »mafijski, vendar imamo red«, drugi sistem, ki temelji na konkurenci, spoštovanju zakonov in transparentnosti, pa kot »demokratičen, vendar kaotičen in lahko vodi do popolnega zastoja implementacije«. Skratka po Damijanu imamo dve možnosti: sistem mafije ali demokracije.

In sedaj pozor! Damijan je po predstavitvi obeh sistemom postavil vprašanje: »Kateri sistem imate raje?«, in odgovoril dobesedno takole: »Težka dilema«. Škandal vseh škandalov je že dejstvo, da za Damijana sploh obstaja dilema med mafijo in demokracijo. Še večji škandal je to, da kandidat za bodočega premiera predstavi dilemo med mafijo ali demokracijo kot težko dilemo. In ta Damijan bi reševal demokracijo in ustavo? Res nas ima vse za bedake!

Za Damijana ali kogar koli drugega, ki naskakuje vrh slovenske politike, niti v sanjah ne bi smela obstajati dilema med mafijo ali demokracijo. Dileme med mafijo ali demokracijo namreč ni! Slovenija je po ustavi demokratična in pravna država, ne mafija! In pika! Vsak kandidat za tehničnega mandatarja bi moral imeti absolutno ničelno toleranco do »sistema Ivana Zidarja«, ki ga sam Damijan opiše kot »mafijski«. Vendar to ne velja za kandidata levice Damijana.

Damijan se raje kot navadnim državljanom dobrika vplivnim lobijem, katerih izpostava je, česar sam javno niti ne skriva, saj je goreč zagovornik velikih infrastrukturnih projektov pod šifro »nacionalni interes«.

Ampak to še ni vse! Damijan je v članku »sistemu Ivana Zidarja« pel hvalnice, da je deloval, bil učinkovit, imel red in močnega vodjo v Zidarju skupaj v španoviji z Darsom. Na koncu hvalnice »sistemu Ivana Zidarja« je Damijan presegel samega sebe z zapisom: »Problem sedanjega trenutka je, da se ne ve, kdo je 'Zidar', in ker je naročnik – predvsem in absolutno 2TDK, delno pa tudi Dars – neizkušen in nedorasel«.

Saj ni res, pa je: kandidat za tehničnega mandatarja vesoljni Sloveniji sporoča, da naša država ne bo imela več problema, ko bomo imeli znova »Zidarja« in z njim »sistem Ivana Zidarja«, ki ga je sam Damijan označil za »mafijski« sistem. In tega odkritega podpornika mafijskega sistema nam levica prodaja kot KUL kandidata za prevzem oblasti?! Damijanu bi mu morali prepovedati vstop v zgradbo na Gregorčičevi ulici 20 v Ljubljani, kjer se nahaja kabinet predsednika vlade!

Nikoli ne pozabimo, da smo bili leta 1998 na Zemonu že priče razvpitemu kartelnemu dogovoru gradbincev pri gradnji avtocestnega križa z namenom zaščite domačih gradbincev pred tujimi. Vsi vemo, kako neslavno se je končala zaščita »nacionalnega interesa« – davkoplačevalci smo ga preplačali s številnimi aneksi, kjer je bil zastavonoša gradbenega lobija ravno Zidar s svojim SCT. Na koncu je napihnjeni gradbeni balon počil, številna zadolžena gradbena podjetja na čelu z Zidarjevim SCT so propadla, dolgovi gradbincev so končali na plečih davkoplačevalcev v večmilijardni bančni luknji, nekateri znani gradbinci pa v zaporu. Tudi Zidar je bil pravnomočno obsojen, vendar čudežno ni nikoli odslužil zaporne kazni. Vsega tega Damijan v svojem članku seveda ni navedel.

Damijanova podpora »sistemu Ivana Zidarja« ne preseneča, saj je znan kot dolgoletni zaščitnik propadlega tajkuna, grobarja Merkurja in nekdanjega zapornika z Doba Bineta Kordeža. Septembra 2018 je v intervjuju za revijo Manager prostodušno dejal, da nima problemov s tedanjim zapornikom Kordežem, ki je pred sodiščem priznal kar enajst kaznivih dejanj. Po pravnomočni obsodbi Kordeža januarja 2016 se Damijan ni nikoli javno distanciral od Kordeža in ga odslovil s svojega bloga ter tako pokazal slovenski javnosti, da ima ničelno toleranco do gospodarskega kriminala. Ravnal je ravno nasprotno – leta in leta je skrbel za javno rehabilitacijo Kordeža, medtem ko je bil ta v zaporu na Dobu zaradi najtežjih oblik gospodarskega kriminala.

Kandidat levice za tehničnega mandatarja Damijan je na primeru Zidarja in Kordeža javno pokazal, da se požvižga na demokracijo, pravno državo in temelje družbene morale, brez spoštovanja katerih ni razvoja in blaginje za vse. In ta tip se v posmeh celotni slovenski javnosti razglaša za tehničnega mandatarja koalicije ustavnega loka, ki naj bi skrbel za zaščito demokracije in ustavne ureditve?! Damijan ni rešitelj demokracije in ustavne ureditve, ampak kvečjemu njen grobar!

Človeku se dobesedno obrne želodec ob dejstvu, da nam leve stranke ponujajo Damijana kot odrešitelja Slovenije pod geslom KUL in se hkrati sklicujejo na demokracijo in pravno državo.

Človek se naravnost zgrozi, kako po vsem tem dominantni mediji od RTV Slovenija, Pop TV, Dela, Dnevnika in Večera med seboj dobesedno tekmujejo, kdo bo naredil večji piarovski članek za Damijana in se ob tem še razglašajo za »neodvisne«. A ja, »neodvisne« od koga? Samo od Janše kakopak, in seveda še kako odvisne od Damijanovih botrov. Zato pa Damijanu jedo dobesedno iz rok in zanj delajo tako ostudno medijsko propagando, kot da živimo pred 30 leti v starih avtoritarnih časih.

Človeku se dobesedno obrne želodec ob dejstvu, da nam leve stranke ponujajo Damijana kot odrešitelja Slovenije pod geslom KUL in se hkrati sklicujejo na demokracijo in pravno državo. Če so Šarec, Fajonova, Mesec in Bratuškova resnični zagovorniki ustavnega reda Slovenije, morajo takoj odpovedati podporo Damijanu za tehničnega mandatarja, za katerega je v resnici KUL mafijski sistem. Kdor namreč podpira Damijana, legitimizira tudi njegovo podporo mafijskemu sistemu!

Enako velja za petkove protestnike, ki že več mesecev vreščijo proti kriminalu, korupciji in mafiji. Če se protestniki na čelu z Jašo Jenullom resnično borijo proti kriminalu in mafiji, bi morali odslej ob petkih protestirati pod sloganom »Proti mafiji in proti Damijanu za premiera«! A seveda ne bodo. Ker so protestniki tako kot Damijan zgolj izpostava lobijev in leve politične elite.

Foto: Primož Lavre - Če se protestniki na čelu z Jašo Jenullom resnično borijo proti kriminalu in mafiji, bi morali odslej ob petkih protestirati pod sloganom »Proti mafiji in proti Damijanu za premiera«! A seveda ne bodo.