stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Luka Mesec odhaja, Slovenija raja!

Deli na:
Luka Mesec odhaja, Slovenija raja!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Ob napovedanem razhodu Meščeve Levice s Šarčevo vlado bi morali vsi odpreti šampanjce. Prej kot gredo stran, bolje za Slovenijo!

Mescu in njegovim očitno ni nič jasno. Slabše, kot jim gre, bolj gonijo svoje, bolj kot jih volivci zavračajo, bolj si domišljajo, da sekajo. Zaradi svojih izsiljevalskih in skrajne spornih metod delovanja ter psovanja vseh drugačemislečih vedno bolj spominjajo na karikaturo stranke, ki nima kaj iskati v demokraciji. Na srečo Mesec in Levica nimata svetle prihodnosti, o čemer jasno pričajo tudi dejstva.

To potrjujejo najnovejše javnomnenjske ankete Vox populi (Dnevnik, 20. 10. 2019), Barometer (Delo, 16. 10. 2019), Parsifal SC (nova24tv.si, 13. 10. 2019) in Mediane (POP TV, 26. 10. 2019) po katerih Meščeva stranka kljub številnim aferam Šarca in njegove vlade ni uspela povečati javnomnenjske podpore.

Ravno nasprotno: Levici je po vseh navedenih anketah v zadnjih tednih upadla podpora, čeprav sočasno javnosti prodaja skrajne populistične obljube po vzoru propadlega socializma, da se baje bori proti bogatim (davčna reforma), zavzema za revne (državni proračun) in zahteva ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, katerega račun naj bi po predlogu Levice večinoma plačali »bogati«.

Kot da bi v Levici obljubili, da bodo s helikopterja metali denar, a jih ljudje kljub temu zavračajo! Da ne govorimo, da Levici upada priljubljenost kljub dejstvu, da levi dominantni mediji za to stranko delajo naravnost odvratno medijsko propagando, pri čemer prednjači MMC RTVSLO, ki ga s prisilnim RTV- prispevkom financiramo vsi državljani.

Ni čudno, da Delu prodaja pada kot kamen, ko pa Janez Markeš hvali Levico, da se vse kadi, saj misli, da je ena plus ena – tri! Podobno velja tudi za druge tiskane leve dominante medije, pri katerih je trend padanja prodaje povezan tudi s propagando za Mesca in Levico, ki je bralci več kot očitno nočejo. Mescu in njegovi stranki pri  javnomnenjski podpori torej ne pomaga nič več na tem svetu – ne Šarčeve afere, ne skrajni levičarski populizem, ne sklicevanje na socializem niti propaganda levih medijev. 

Levici demokracija smrdi, saj na vsakem koraku uporabljajo nedemokratična sredstva: kot manjšinska stranka s pičlih devet poslancev hočejo ukazovati preostalim 81 poslancem in si jih povsem podrediti.

Največjo zlaganost in sprevrženost Meščeve Levice uteleša avtor propadlega »nacionalnega interesa« in njihov ekonomski ideolog Jože Mencinger, ki je sredi oktobra na Kučanovem Forumu 21 znova klatil neumnosti in navdušeno pel hvalnice Levici, ko je med drugim dejal, da Šarec »dela zmeraj več napak, to pa zaradi tega, ker ne posluša Levice … Kar se pa same tranzicije tiče, jaz menim, da smo pred letom 1990 imeli sistem, ki ni bil nič slabši od zdajšnjega sistema.« (Forum 21, 17. 10. 2019).

Dejansko pravilno ravna le tisti, ki naredi vse nasprotno od tega, kar zahteva Levica! Povrh vsega je isti Mencinger, ki danes skupaj z Levico sanja o vrnitvi socializma, večji del svojega življenja silovito kritiziral prav socializem. Tako je še leta 2000 za Gospodarska gibanja na dolgo in široko pisal o zlomu socializma: »Sedemdeset ali petdeset let socializma pa je nedvomno pokazalo, da so socialistična gospodarstva neučinkovita; 'izjemno hiter' gospodarski napredek so spremljala pomanjkanja in vrste v Moskvi, tema in mrzli radiatorji v Bukarešti, štrajki v Varšavi, sivina v Pragi. Dežele, ki so se predstavljale za socialistične, se niso mogle ponašati niti z dosežki na drugih področjih. Vendar je odprava kapitalističnega izkoriščanja /.../ vodila v enakost v revščini. /.../ V osemdesetih je postalo jasno, da so bili poskusi 'graditve komunizma' stranpot v razvoju človeštva in da se bo 'bližnjica' v najboljšem primeru končala v nerazvitem kapitalizmu. Kljub temu je bil zlom socializma presenetljivo hiter.« 

Ob Mencigerjevih današnjih lažeh o socializmu in sočasni hvalnici »socialistične« Levice se človeku res obrne želodec! Levica je stranka, ki je v resnici sramota za Slovenijo. Ker v Levici ne morejo sprejeti pravil demokratične politike, bi bilo od njih edino korektno, da na prihodnjih demokratičnih volitvah več ne kandidirajo. A tega ne bomo dočakali, saj v tej stranki z obema rokama grabijo koristi od demokratične politične ureditve, ko njeni poslanci vlečejo zelo visoke plače in se po dohodku uvrščajo v deset odstotkov najbogatejših v Sloveniji.

Sicer jim demokracija smrdi, saj na vsakem koraku uporabljajo nedemokratična sredstva: kot manjšinska stranka s pičlih devet poslancev hočejo ukazovati preostalim 81 poslancem in si jih povsem podrediti. Zanje ne obstaja dialog, saj poznajo samo monolog, v katerem poslanci Levice ukazujejo drugim poslancem, vladi in s tem vsem državljanom Slovenije, ki jih niso volili in jih po javnomnenjskih anketah sploh ne podpirajo. 

Da je za poslance Levice ukazovanje in psovanje nadomestilo za dialog, je prejšnji teden spet jasno pokazal Miha Kordiš, ko je poslance ozmerjal kot navadne svinje, ker se niso hoteli podrediti diktatu njega in njegove stranke pri glasovanju o ukinitvi dodatka za delovno aktivnost. Levičarsko društvo novinarjev in njihovo ideološko pristransko častno razsodišče Kordiševega izpada tudi tokrat nista obsodila, kot tudi ne njegovega javnega poziva k nasilju, da je treba njegove ideološke nasprotnike »z bajoneti sterat v morje«. Med nedemokratične značilnosti Levice spadajo tudi nenehne grožnje, izsiljevanja in splošna netolerantnost do vsega, kar ni sto odstotno na liniji z njihovim mnenjem. Saj smo se zato osamosvojili, da se rešimo politikov, kot so danes v Levici!

Levica preprosto ne more iz svoje hinavske kože. Še kar naprej podpira neodvisnost Katalonije in nedavno obsojene katalonske disidente imenuje za politične zapornike, vseskozi pa nasprotuje osamosvojitvi Slovenije in samostojnosti naše države, v nič daje slovenski plebiscit in zaničuje praznike slovenske samostojnosti in neodvisnosti. Obenem časti propadli jugorežim, v katerem je mrgolelo političnih zapornikov in je poznal celo tako zverinske kraje, kot je bil Goli otok.

Miha Kordiš je okupatorsko JLA razglasil za častno vojsko, hkrati pa bi v tej stranki deprofesionalizirali slovensko vojsko in izstopili iz Nata. Z Levico je preprosto vse narobe. Vedno bolj so odtujeni od volivcev, saj vodilni politiki te stranke v svoji ideološki zaslepljenosti ne ločijo dejstev od propagande. Potem se v Levici čudijo, da jih kljub vsej propagandi levih dominantnih medijev komaj da kdo še povoha? To je dobra novica za našo državo, saj zaton Levice rešuje Slovenijo!