gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Butalska kovačija

Deli na:
Butalska kovačija

Dr. Drago Karl Ocvirk, religiolog - Foto: Primož Lavre

Vlada levega šesterčka bo z dnem, ko bo potrjena v državnem zboru, svoj program v celoti uresničila. Ta vsebuje en sam, a epohalen cilj: rešiti Slovenijo pred neizogibnim uničenjem, če dobi vajeti države v roke Janez Janša oz. desnica, meni religiolog in publicist dr. Drago Karl Ocvirk.

Ker je šesterček izvoljen za to véliko delo, mu je naloženo, da se trdno, ne glede na ceno, oklepa oblasti in Janši & com. ne pusti blizu. Če bo še kaj časa in moči, se bo vlada posvetila projektom, a le tistim, ki bodo pogodu Levici. Premier razlaga, da to ne bo enostavno, pa še mednarodno okolje se lahko spridi, a je prepričan, da bo vlada uspešna in da so vsi pomisleki odveč.

Državljane postavlja v vlogo Butalcev, ki spoštljivo zijajo in se čudijo, ko njihov kovač prvič drži klešče in kladivo, ki se mu po svoji volji obračata v roki. Na vprašanje, kaj bo skoval, odgovarja, da se bo pokazalo: »Če bo špičasto, bodo vile, če široko, bo lopata.«

Državljane postavlja v vlogo Butalcev, ki spoštljivo zijajo in se čudijo, ko njihov kovač prvič drži klešče in kladivo, ki se mu po svoji volji obračata v roki.

Tu nekje smo sedaj in lahko samo zijamo, kakšna mojstrovina se bo razodela, čeprav se je nekaj kovačevih pomagačev že šopirilo na ministrskih položajih. Starši se lahko bojijo slabšanja šolskega sistema, ki mu s Pikalom grozi še večja etatizacija, upad kakovosti in nadaljnje izigravanje odločbe ustavnega sodišča glede zasebnih šol.

Bo Katičeva, ki je našo vojsko spravila v raztrgane škornje, ozelenela mrtvo vejo oblasti, pravosodje? In Erjavec, strokovnjak za vse, odgovoren za nič, bo spet služil domovini, ker je upokojencem prenaporno. In drugi ministri? Vprašaj za vprašajem!? Človek bi vzdihnil »Bog nam pomagaj!«, če ga ne bi bilo strah, da ga bo Levica s svojim Trčkom spravila za zapahe zaradi sovražnega govora.