Revija Reporter
Kolumnisti PLUS

Če bi Janša v resnici hotel Logarja politično likvidirati, bi ga moral javno pohvaliti

Silvester Šurla
10 15.134

15. okt. 2024 6:00 Osveženo: 12:17 / 17. 10. 2024

Deli na:

Silvester Šurla

Primož Predalič

Ne samo Janši, tudi vse bolj vplivnemu omrežju podjetnikov ustreza, da gre Logar svojo pot. V njem vidijo upanje, da pride do zamenjave sedanje levičarske vlade, ki ogroža njihove interese.

Zadnji dve leti se slovenska politika vrti okoli Anžeta Logarja. Dolgo smo čakali in prejšnji teden tako vendarle dočakali, da je zbral pogum in izstopil iz SDS ter ob tem napovedal ustanovitev nove politične stranke do konca leta. Po porazu na predsedniških volitvah jeseni 2022 proti Nataši Pirc Musar so se najprej zaprla ena vrata, z razhodom z Janšo so se zdaj še druga, na »nekaj velikega« pa bomo čakali do prihodnjih parlamentarnih volitev, ko se bo Logar ponovno politično stehtal. 

Mnenjski voditelj iz orbite SDS, ki v vlogi političnega analitika pogosto nastopa v medijih, je po propadu Državljanske liste v ožji družbi napovedal, da bo Janez Janša zaradi omejenega dosega SDS gotovo še poskusil lansirati še kako »satelitsko stranko«, saj je to edini način, da še kdaj sestavi koalicijo in v državi prevzame oblast. Da bo politični projekt uspešen, bo moral Janša tega političnega igralca takoj napasti. Ustvariti čim bolj prepričljivo predstavo za javnost, da je »nov obraz« avtonomen politični subjekt. V nasprotnem primeru namreč t. i. neopredeljeni volivci novega političnega izdelka ne bodo kupili.