ivo1 Svet24.si

»Če bi Jernej Šugman dvakrat, trikrat rekel ne,...

Eli Hart, Tory Hart Svet24.si

Ustavili so jo in v prtljažniku našli truplo ...

počivalšek Necenzurirano

Stotisoče evrov za nedelujoče aplikacije akterju...

lojze peterle pl1 Reporter.si

Lojze Peterle: Janša je odprl vse mogoče fronte,...

doncic Ekipa24.si

Morali so držati Dončića! Zgodilo se je po ...

ludvik-xvii Odkrito.si

Prežalostna zgodba malega Ludvika

tavares Ekipa24.si

Opa! 'Mi smo Maribor!' tudi z vrha 'nove' ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Smrtni strah pred velikim Leviatanom Janezom Janšo

Deli na:
Smrtni strah pred velikim Leviatanom Janezom Janšo

Andrej M. Poznič, duhovnik in publicist - Foto: Primož Lavre

Šarčev odstop je Slovenijo pahnil v novo politično burko. Komik je izpadel iz igre, čeprav ga mainstream mediji (MSM) vabijo na intervjuje in oddaje, kakor da bi bil »faktor«, nima več kaj povedati. Še en propad projekta »novih obrazov«, ki prav dobro deluje že od Drnovška dalje. A zdaj, končno, se je – tako kaže – izpel.

Pametni in razumni, zmerni in od svojega dela živeči državljani hočemo, da se politiki zmenijo in sestavijo novo vlado. Zlasti ker vemo, da ne Janez Janša ne SDS ne spadajo v kakršnokoli »ekstremno«. Saj SDS ni zrcalno nasprotje Levice, temveč je normalna desnosredinska stranka.

Koliko je poslancev, ki si želijo zaključiti svoj mandat, vedoč, da jih v naslednjem sklicu ne bo, pa je vprašanje. V to skupino lahko prištejemo poslance SAB, Desusa, SMC in SNS. Na novih volitvah, tako se zdi, so naštete stranke v hudi stiski za obstoj. 

Zima, ki nam predolgo vlada, pa zganja pravi cirkus v svoji paniki in smrtnim strahom pred velikim Leviatanom Janezom Janšo. Tisti, ki svoje privilegije črpajo iz pripadnosti revoluciji in njenim »pridobitvam«, pa so za nove volitve. Ampak ali bomo državljani po letu in pol spremenili svoje mnenje? V normalnih razmerah bi bilo tako, da vsi tisti, ki so volili sedanjo oblast, tej izkažejo nezaupanje, volijo druge ali pa ne gredo na volitve in tako omogočijo drugim vodenje države.

Najbolj si želim, da bi se politiki zmenili. Gledam pa, kako se udbomafija trudi, da bi to prizadevanje na poti k normalnosti minirala.

Pri nas pa ni tako. Ve se, da so komunisti na oblasti, in če ne bi bilo tako, potem je nekaj narobe. Čeprav je Dolanc že dolgo mrtev, še vedno velja njegova javno izrečena dogma. Pa je škoda, da je tako, ker po tolikih desetletjih vladanja enih in istih gremo vedno od slabega k še slabšemu.

Že Drnovškove vlade niso bile kaj prida, ampak Ropova, Pahorjeva, Bratuškova, Cerarjeva in zdaj Šarčeva pa kar tekmujejo za nagrado »najslabša vlada«. Jasno, MSM tega ne vidijo tako, kajti zanje, ki so družbenopolitični mediji, je najvažnejše, da so »naši« na oblasti. In bojijo se Janše, ker je edini, ki je za celoten mandat prekinil to nesrečno vrsto.

Najbolj si želim, da bi se politiki zmenili. Gledam pa, kako se udbomafija trudi, da bi to prizadevanje na poti k normalnosti minirala. Ali ste že videli na RTV, na POPTV dolg pogovor z možnim mandatarjem ali z nekom, ki je za to možnost? Niste!? Morda bi iz tega lahko vsak sklepal o pristranskosti MSM.

Če bodo spet volitve, potem bi si želel, da se levi blok spet stopi v svojo matico (SD) in morda še ostane radikalna Levica, pa da se v parlament vrne SLS, ki bo z SDS in NSI naša možnost za prenovo.

Foto: Primož Lavre - Zima, ki nam predolgo vlada, pa zganja pravi cirkus v svoji paniki in smrtnim strahom pred velikim Leviatanom Janezom Janšo.