Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Vinko Gorenak: Zemljaričeva tožba Leljaka nima kakih možnosti uspeha

Deli na:
Vinko Gorenak: Zemljaričeva tožba Leljaka nima kakih možnosti uspeha

Vinko Gorenak, poslanec SDS: Pravkar sem prebral izjavo Janeza Zemljariča, v kateri nam preko odvetnika sporoča, da ni morilec, da ni naročal umorov in da bo Romana Leljaka tožil. Popolnoma normalna reakcija popolnoma normalnega in povprečnega osumljenca storitve kaznivega dejanja, če je to v Sloveniji sploh še pregonljivo ali pa je že zastaralo, v Avstriji pa seveda ni.

Policija kazniva dejanja in njihove storilce odkriva. Zbrati mora seveda dovolj materialnih in drugih dokazov, ki jim mora posredovati v obliki kazenske ovadbe tožilcem, da bi ti postopek lahko nadaljevali. Osumljenci storitve kaznivih dejanj pač redkokdaj pridejo na policijo in rečejo storil sem to in to kaznivo dejanje. To se včasih res zgodi, največkrat v primeru kakega umora, ko si storilec ne sodi sam ampak se prostovoljno preda policiji. To so pa tudi več ali manj edini primeri samoovadbe. V vseh ostalih primerih je torej policija tista, ki storilce kaznivih dejanj išče in zbira dokaze.

Janez Zemljarič in njegova izjava, posredovana preko odvetnika, je torej pač nekaj popolnoma normalnega. Povsem drugo vprašanje pa je seveda kdo taki izjavi verjame. Glede na dosedanje javno predstavljene dokaze, Zemljaričeva tožba Leljaka nima kakih možnosti uspeha, kriminalisti pa tudi ne bi smeli imeti pretežkega dela, da spišejo kazensko ovadbo ali pa da pomagajo avstrijskim kriminalistom. Krog okoli Zemljariča se torej precej zapira, »stari lisjak« pa zagotovo še ni rekel zadnje.

Vir: blog Vinka Gorenaka: http://www.vinkogorenak.net/2014/02/03/zemljariceva-reakcija-je-povsem-normalna/