palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Vinko Gorenak: Tu nekaj smrdi. V korist Zorana Jankoviča.

Deli na:
Vinko Gorenak: Tu nekaj smrdi. V korist Zorana Jankoviča.

Če se postavim v vlogo pristranskega političnega privoščljivca odhodu Zorana Jankoviča v zapor, lahko tem poročanjem medijev in ugotovitvam kriminalistov le zaploskam.
Če pa uporabim moje znanje in skušam na zadevo pogledati nekoliko bolj objektivno, pa se mi postavlja nekaj vprašanj, na katera nimam odgovorov. Direktorji, poslanci, politiki, župani in še kdo smo gotovo »prvovrstne tarče« kriminalistov. To je tudi razumljivo. Kriminalisti na takih tarčah dokazujejo svojo sposobnost, strokovnost, moč in še kaj. S tem ni nič narobe. Kriminalisti so na osnovi uporabe prikritih preiskovalnih ukrepov (prisluškovanja, tajna opazovanja in snemanja….) spremljali vsako predajo podkupnine Zoranu Jankoviču. Dogajale naj bi se skoraj dve leti. Predaje denarja naj bi se dogajale na parkiriščih v Ljubljani. Denar naj bi prevzel sin Zorana Jankoviča Jure Jankovič. Toda upoštevajoč zgornja dejstva, temelječa na poročanju medijev, se mi postavljajo naslednja vprašanja.
1. Zakaj kriminalisti niso na kraju »zločina«, beri predaje in prevzema podkupnin (dogajale so se skoraj dve leti in za to so vedeli na podlagi prisluškovanj) presenetili in prijeli »s prsti v marmeladi« neposredno podkupovalca in Jureta Jankoviča?
2. Zakaj niso po izvedbi take spektakularne akcije pred kamerami vse osumljene z Juretom in Zoranom Jankovičem privedli k preiskovalnemu sodniku?
3. Zakaj so natanko tako in v isti situaciji in v prisotnosti kamer prijeli nekdanjega poslanca Srečka Prijatlja ali novinarja Vladimirja Voduška?
Tu nekaj smrdi. V korist Zorana Jankoviča.

BLOG VINKA GORENAKA