pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Vinko Gorenak: Mramor si je nezakonito izplačal 44 tisoč evrov, zakonito bo na obroke vrnil manj kot 4 tisoč

Deli na:
Vinko Gorenak: Mramor si je nezakonito izplačal 44 tisoč evrov, zakonito bo na obroke vrnil manj kot 4 tisoč

Pravo, pravičnost, zakonitost, strokovnost, transparentnost, poštenost, etičnost, novi obrazi v politiki in še kaj bi se našlo v besednjaku Mira Cerarja, seveda v predvolilnem času leta 2014. Danes je povsem jasno, da so bile to predvolilne floskule ali v prispodobi povedano »črvi« na trneku in ribiški palici Mira Cerarja s katerimi je lovil naivne volilce. Zelo uspešen je bil. Na volitvah je s floskulo o novih obrazih in pravu, pravičnosti, zakonitosti, strokovnosti, transparentnosti, poštenosti, etičnosti in še čem, zmagal. Toda poglejmo enega od teh novih obrazov iz katerega kar puhti pravo, pravičnost, zakonitost, strokovnost, transparentnost, poštenost, etičnost in še kaj. Seveda mislim na finančnega ministra Dušana Mramorja...

V času, ko je še vodil Ekonomsko fakulteto, si je dobesedno izmislil dodatek za pripravljenost profesorjev, med katerimi je bil seveda tudi sam in sedanja visokošolska ministrica Maja Makovec Brenčičeva, ter še nekaj ducatov »poštenjakov. Kar 45.000 evrov si je dal izplačati na ta račun v nekaj letih. Danes pa pravi, da je to storil “v dobri veri, da dela prav«, pa tudi »najnižji davki so bili plačani zato«. Pazite »v dobri veri, da dela prav«.
Ko so pristojni tako njegovo početje razglasili za nezakonito, pa je Mramor dejal, da bo v skladu z zakonom vrnil preveč izplačan denar za 10 mesecev, v znesku manj kot 4.000 evrov. Ja res je, za 10 mesecev in to v nekaj obrokih. Vse ostalo pa bo v skladu z zakonom zadržal. Nezakonito si je torej izplačal 45.000 evrov, zakonito bo na obroke vrnil manj kot 4.000 evrov, 41.000 evrov pa bo pravno, pravično, zakonito, strokovno, transparentno, pošteno in etično, trajno pospravil v svoj žep. Miro Cerar pa ga pri tem zagovarja. V normalnih državah bi temu rekli narobe svet, v Sloveniji pa vsakdanja realnost. 

BLOG VINKA GORENAKA: ZAPRIS V CELOTI S KLIKOM NA POVEZAVO