Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Vinko Gorenak: Ljudmila Novak je prisotnim sporočila, da so člani “nedemokratične združbe”

Deli na:
Vinko Gorenak: Ljudmila Novak je prisotnim sporočila, da so člani “nedemokratične združbe”

NSI je bila uradna soorganizatorka zborovanja, toda vsaj jaz tam nisem videl niti enega njihovega poslanca, razen seveda predsednice Ljudmile Novak. Še več. Njihov poslanec Jernej Vrtovec je objavil twitt, v katerem je sporočil, da zborovanje ne bo rešilo nobenega problema. Tudi v lokalnem okolju sem dan ali dva pred zborovanjem ugotovil, da njihovi vodilni ljudje, ne vedo nič o zborovanju. Je bila NSI torej sploh soorganizator zborovanja?

Razlog žvižganja manj kot ducata ljudi, od 10.000 prisotnih ljudi, Ljudmili Novak in negodovanju – glasnem mrmranju večjega števila prisotnih, je bil gotovo v njeni izjavi, da je na slovenski politični desnici »potrebno več demokracije«. Ja hudo! Prisotnim je torej sporočila, da so člani “nedemokratične združbe”. Narobe je, če je zato pričakovala aplavz. Če predsednica NSI Ljudmila Novak meni, da na slovenski politični desnici, katere pripadnica je njena NSI, ni dovolj demokracije, potem naj bo natančnejša. Če je ni znotraj NSI, naj to uredi sama, saj je predsednica, če meni, da je ni znotraj SDS ali SLS, potem to ni njen problem ampak je to problem članov SDS ali SLS. Če pa Ljudmila Novak meni, “da ni dovolj demokracije” v odnosih med SDS, NSI in/ali SLS, potem je to stvar nje, Janeza Janše in Mirka Zidanška in ne zborovalcev. Če je slednje vprašanje vzrok njene izjave, potem bi bilo bolje da NSI ne bi bila soorganizator, kot pa da to vprašanje razčiščuje na zborovanju, ki temu ni namenjeno.

Značilno in pričakovano pa je poročanje RTV Slovenija, ki jo plačujemo vsi, o današnjem zborovanju. Krona današnjega zborovanja je bil seveda nastop predsednika Zbora za republiko Franceta Cukjatija, ki je predstavil posebno deklaracijo vseh zborovalcev. No RTV Slovenija ga ni povabila v goste ob osrednji informativni oddaji. Zato pa je, več ali manj na temo žvižganja, manj kot ducata prisotnih od 10.000 prisotnih in negodovanja večjega števila prisotnih ljudi, v goste povabila Ljudmilo Novak. Tudi prav. Toda če RTV Slovenija in Ljudmila Novak menita, da bosta s takimi potezami škodili SDS in pomagali NSI, se po moji oceni motita. Škodili bosta tako SDS kot NSI. Posledično pa bosta pomagali slovenski tranzicijski levici.

BLOG VINKA GORENAKA