renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

Izjava dneva

Tu ne smemo popustiti! Ne gre le za boj proti diskriminaciji otrok, temveč tudi za bitko za demokracijo in njene pridobitve.

Deli na:
Tu ne smemo popustiti! Ne gre le za boj proti diskriminaciji otrok, temveč tudi za bitko za demokracijo in njene pridobitve.

Foto: Rafaelova družba - Helena Jaklitsch

Dr. Helena Jaklitsch, publicistka

Bitka za uresničevanje ustavne določbe, da je osnovnošolsko izobraževanje obvezno in se financira iz javnih sredstev se torej nadaljuje, kot tudi bitka za uresničevanje v ustavi določno pravico staršev, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo.

Tu ne smemo popustiti! Tu namreč ne gre le za boj proti diskriminaciji otrok, temveč tudi za bitko za demokracijo in njene pridobitve. Tu gre tudi za to ali hočemo svobodno družbo, v kateri bodo različni pogledi in svetovni nazori, med njimi tudi krščanski pogled na svet, sprejeti kot legitimni ali pa bo obveljala že tako preveč zabetonirana ideja »samo mi vemo, kaj je prav in je dobro za vas«.

Vmes pa bodo najboljši in najuspešnejši, predvsem pa mladi, naveličani socialistične uravnilovke, še naprej odhajali iz Slovenije …

RADIO OGNJIŠČE

Loading...