stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Tone Rop me je hotel izključiti iz partije, tisti, ki so nas najbolj napadali, da nismo marksistični, pa so danes jedro slovenske desnice: Janša, Bavčar, Omerza.

Deli na:
Tone Rop me je hotel izključiti iz partije, tisti, ki so nas najbolj napadali, da nismo marksistični, pa so danes jedro slovenske desnice: Janša, Bavčar, Omerza.

Metka Tekavčič - Foto: Primož Lavre

Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani

Še vedno ste članica SD, vendar ne več aktivna.

Etični kodeks univerze mi to prepoveduje in menim, da je tako tudi prav. Na dekanski poziciji ne moreš biti politično aktiven, a svojih vrednot nisem spremenila. Prej sem omenila, da sem bila leta 1983 predsednica fakultetne ZSMS. Takrat sem organizirala okroglo mizo z naslovom Ali je ZSMS v krizi. Predsednica republiške ZSMS je bila Darja Colarič, ki je skupaj s svojimi najožjimi sodelavci prišla na Ekonomsko fakulteto. Očitali so nam, da nismo dovolj marksistični. Za tem se je v Tribuni pojavil članek Truplo na Ekonomski fakulteti. To truplo je bil Karl Marx, ker so nam očitali, da ga ne priznavamo in da smo premalo marksistični. Znašla sem se v zelo neprijetnem položaju, ker sem bila predsednica mladine. Kolega, ki je vodil študentsko partijsko organizacijo, me je želel izključiti iz zveze komunistov. Pozneje je postal predsednik vlade, to ni bil Janez Janša, ampak Tone Rop. Tisti iz takratnega predsedstva ZSMS, ki so nas najbolj napadali, da nismo marksistični, da podpiramo malomeščanske teorije itd., so danes jedro slovenske desnice: Janša, Bavčar, Omerza. Od vseh teh sem samo še jaz v SD, no ja, pa ponovno spet Tone Rop.

INTERVJU Z METKO TEKAVČIČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA