pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Slovenija nima neomejene reke denarja za skrajševanje čakalnih vrst – že Loredanovih dodatnih 200 milijonov je bil prehud šok!

Deli na:
Slovenija nima neomejene reke denarja za skrajševanje čakalnih vrst – že Loredanovih dodatnih 200 milijonov je bil prehud šok!

Alojz Ihan - Foto: Mateja Jordovič Potočnik

Alojz Ihan, imunolog, opozarja, da težav slovenskega zdravstva ne morejo rešiti samo milijoni ali milijarde iz državnega proračuna

Če bi v tako voden zdravstveni sistem usmerili hipotetično neomejeno reko denarja, bi s tem sicer skrajšali tudi marsikatero čakalno vrsto, a bi taisti denar po drugi strani v našem slabo upravljanem zdravstvenem sistemu začel generirati potrebe po novih in novih storitvah.

Namesto bolnikom bi denar sledil novim in novim podjetniškim idejam. Najprej pol dodatne milijarde, nato milijarda, potem… Končne vsote ni mogoče izračunati, pravijo ekonomisti, sploh pa izračun ni smiseln, ker se naše finančne zmožnosti ustavijo že mnogo prej. Že Loredanovih dodatnih 200 milijonov je bil prehud šok.

Ob tem pa je leto 2024 zadnje, ko si naša država zaradi okrevanja po pandemiji lahko še privošči večja proračunska prelivanja v zdravstveni sistem. Z letom 2025 bo naša zdravstvena blagajna spet v predpandemskih okvirih, torej pretežno na tem, kar bomo vanjo vplačali.

N1