renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

Izjava dneva

Problem nezakonitih migrantov ni vezan na levo ali desno orientirane volivce

Deli na:
Problem nezakonitih migrantov ni vezan na levo ali desno orientirane volivce

Foto: STA - Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc

Emil Rojc, župan Ilirske Bistrice in član SD

Ni prvič, da sem na spletu naletel na nesramno namigovanje in tudi direktne obtožbe, da si je deklica, ki je prijavila policiji, da so jo neznanci na Žabovici v Ilirski Bistrici obmetavali s kamenjem, zgodbo izmislila. Z otrokom sem se osebno pogovoril in ji verjamem. Preprosto zato, ker otrok v teh letih ni sposoben lagati zaradi političnih interesov kogar koli. Poleg tega vem, da starši nimajo nobene povezave z nobeno politično stranko.

Problem, ki ga imamo v občini zaradi nezakonitih migrantov ni vezan na levo ali desno orientirane volivce, ampak je problem, ki ga imamo vsi občani ne glede na politično usmerjenost. Ni rešitev v tem, da si zatiskamo oči in se tolažimo v smislu, saj ne more biti res, ker na problem opozarjajo predvsem tisti, s katerimi se v načelu politično ne strinjamo. Tako v Sloveniji kot v Evropi sedimo vsi na »isti ladji«, levi in desni.

Obveščevalne službe ocenjujejo, da se trenutno v Evropi nahaja približno 800.000 »duhov«. Tako imenujejo ljudi, ki so v Evropo vstopili nezakonito, nimamo dokumentov in uradno ne obstajajo. Kako se ti ljudje, ki nimajo možnosti dobiti službe in stanovanja lahko preživljajo? Odgovor je smo eden. Samo s kriminalom. In v trenutku, ko to ugotovimo, imamo tako levi kot desni isti problem in to velik.

FB

Loading...