tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Po Janši so vsi na trdih drogah, ki morajo jemati helex. Verjetno ga jemlje tudi kdo od članov SDS, kdo ve?

Deli na:
Po Janši so vsi na trdih drogah, ki morajo jemati helex. Verjetno ga jemlje tudi kdo od članov SDS, kdo ve?

Igor Gošte, novinar, pisatelj - Foto: arhiv Reporterja

Igor Gošte, novinar, o žalitvah in zasvojenosti

Doslej sem menil, da nisem bil nikoli zasvojen ali uživač trdih drog. Nakar preberem tvit Janeza Janše, s katerim se je spravil nad mojega kolega in prijatelja z Reporterja Igorja Kršinarja (a nima lepega imena?), ki je zame eden najboljših novinarjev in je bil najboljši predsednik Združenja novinarjev in publicistov, dokler ga ni prevzela politika (saj veste, katera) in sva združenju oba in še nekateri pokončni pomahali v slovo. Prvak SDS je napisal: "Očitno je Kršinar že na trdi drogi." Ko ga je zmotil kritičen članek.

Igor je pred leti tudi v eni od mojih oddaj, katerih gost je bil pogosto tudi Janša, ko so sesuli Mag in se je rojeval Reporter, povedal, da mu je zdravnik predpisal jemanje helexa. Za čisto kratek čas. Kar ni nič narobe in nič takega, da bi moral kdorkoli koga, ki jemlje to zdravilo, žaliti, da je na trdih drogah. Torej so vsi na trdih drogah, ki morajo jemati to zdravilo. Verjetno ga jemlje tudi kdo od članov SDS, kdo ve?

Ker pa naš Janez tako težko prizna napako, še težje pa se opraviči za nespodobne žalitve, kar omenjeni tvit je, bosta zdaj z odvetnikom na sodišču poskušala dokazati, da je jemanje helexa praktično enako uživanju trdih drog. No, ja, Janez, raje se opravičite. Pa meni tudi. Veste, enkrat pred dvema letoma in pol, tik pred izbruhom korone, sem moral na urgenco. Prvikrat v življenju se mi je zgodilo, da sem "slišal" svoje srce. Za katerega sicer vemo, da nam nekje pod rebri bije, pa ga ne slišimo. Jaz pa sem ga kar naenkrat slišal in tudi tako čudno mi je bilo. Kot bi bilo živčno, tako kot sem, priznam, tudi jaz kdaj. Zato se rad sproščam s tekom. Tek je zame helex.

Ta ropot srca, ali kako se že temu reče, mi je dvignil pritisk, kar je ugotovil zdravnik na urgenci. No, pa bom pristal v bolnici. Srce je šlo, sem si rekel, nakar mi da eno tabletko. Čisto majhno. In me pošlje nazaj v čakalnico. Srce se umiri, pritisk pade in vesel se odpeljem domov. No, sin me je, ker sem bil prepričan, da bom ostal v bolnici in da mi operacija ne uide in mora nekdo nazaj domov peljati avto. Pri svojem zdravniku sem potem izvedel, da je bila ta čudežna tabletka helex. Evo, sem si rekel, sva že dva Igorja, ki sva se srečala s to trdo drogo, kot ji pravi Janez.

Jaz imam škatlico tega zdravila še vedno v omarici, po tistem na urgenci sem le še eno tableto vzel, ko se srce ni hotelo umiriti in me je skoraj spet ujela panika. Potem pa sem ugotovil, da mi pomaga tek. Ker sem z njim že kar nekaj časa zasvojen, sem si rekel, okej, bom pa namesto helexa laufal. Tisto na srcu se je po pol leta umirilo, se čez leto vrnilo, pa potem trajalo manj časa, le zasvojenosti s tekom se ne morem in ne morem rešiti. Pa precej trda zasvojenost ali droga je to, ker veste, jaz tečem skoraj vedno po asfaltu, ki je precej trd.

O nečem pa sem skoraj prepričan: slej ko prej se bom rešil tudi te zasvojenosti. Prihajajo leta, ko enostavno ne bom več uspel ali zmogel teči. Verjemite, počasi že razmišljam o novi zasvojenosti. Morebiti bo pa to kolesarstvo in bom drugi Primož Roglič. Pa še iz mojega rodnega Kisovca je.

VEČER