pištola Svet24.si

V Mariboru so po sporu med 56-letnikom in ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

urska bacovnik jansa bobo Reporter.si

Je Urška Bačovnik Janša vedela, kako grozljive ...

doncic Ekipa24.si

Uau! Dončiću v roke ena od najprestižnejših ...

Tanja Žagar Njena.si

Miki o Tanji: Zame je ona najlepše bitje na svetu

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Izjava dneva

Neverjetno veliko skupnih točk imajo slovenski levičarji in Trump

Deli na:
Neverjetno veliko skupnih točk imajo slovenski levičarji in Trump

Matej Tonin - Foto: X.com

Matej Tonin, prvak NSi in evropski poslanec, o podobnosti slovenskih anti-NATO aktivistov in bivšega ameriškega predsednika

Neverjetno veliko skupnih točk imajo slovenski anti-NATO aktivisti in Donald Trump. Oboji bi ukinili NATO. Američani ga ne potrebujejo, saj sami lahko realizirajo vse, kar si zamislijo, z ali brez NATA. Trump ima prav. NATO je za Američane strošek. Ameriški davkoplačevalci morajo plačevati za evropsko in tudi slovensko varnost. Trump je v svojem prvem mandatu grozil, da bo izstopil iz NATA. Danes njegovi svetovalci napovedujejo NATO dveh hitrosti. Prvo razredni NATO bo za tiste, ki izpolnjujejo svoje zaveze. Drugorazredni pa za tiste, ki jih ne. Za te 5. člen severnoatlantske pogodbe ne bo veljal. Ali kot bi rekel Trump, ko boste napadeni, si pomagajte sami.

Kar naenkrat se bodo interesi slovenskih nasprotnikov NATA in morebitnega novega predsednika ZDA neverjetno ujeli. Z zanemarjanjem razvoja slovenskih obrambnih zmogljivosti se bomo preprosto samoizključili iz NATA. Glasni manjšini bo uspelo tisto, kar jim ni na referendumu. Sloveniji pa bodo s tem povzročili nepopravljivo škodo.

Facebook