Revija Reporter
Izjava dneva

Neverjetno veliko skupnih točk imajo slovenski levičarji in Trump

Matej Tonin
1 837

11. jul. 2024 6:00 Osveženo: 7:29 / 11. 7. 2024

Deli na:

Matej Tonin

X.com

Matej Tonin, prvak NSi in evropski poslanec, o podobnosti slovenskih anti-NATO aktivistov in bivšega ameriškega predsednika

Neverjetno veliko skupnih točk imajo slovenski anti-NATO aktivisti in Donald Trump. Oboji bi ukinili NATO. Američani ga ne potrebujejo, saj sami lahko realizirajo vse, kar si zamislijo, z ali brez NATA. Trump ima prav. NATO je za Američane strošek. Ameriški davkoplačevalci morajo plačevati za evropsko in tudi slovensko varnost. Trump je v svojem prvem mandatu grozil, da bo izstopil iz NATA. Danes njegovi svetovalci napovedujejo NATO dveh hitrosti. Prvo razredni NATO bo za tiste, ki izpolnjujejo svoje zaveze. Drugorazredni pa za tiste, ki jih ne. Za te 5. člen severnoatlantske pogodbe ne bo veljal. Ali kot bi rekel Trump, ko boste napadeni, si pomagajte sami.

Kar naenkrat se bodo interesi slovenskih nasprotnikov NATA in morebitnega novega predsednika ZDA neverjetno ujeli. Z zanemarjanjem razvoja slovenskih obrambnih zmogljivosti se bomo preprosto samoizključili iz NATA. Glasni manjšini bo uspelo tisto, kar jim ni na referendumu. Sloveniji pa bodo s tem povzročili nepopravljivo škodo.

Facebook