kuljaj jasna-m24 Odkrito.si

Jasna Kuljaj v toplicah doživela šok

karen mcdougal Svet24.si

Zajčica trdi, da je imela razmerje s Trumpom

Tiangong-1 Svet24.si

Kje bo v plamenih legel k večnemu počitku? ...

marjan šarec-volitve_prvi krog Svet24.si

Marjan Šarec: Na uho mi je prišlo nekaj, kar ...

Screenshot from 2018-03-20 11-44-20 Najstnica.si

Najboljši filmi o plesu

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj ima dovolj!

Izjava dneva

Milan Kučan je stric vseh stricev. In pika!

Deli na:
Milan Kučan je stric vseh stricev. In pika!

Dr. Maja Sunčič

Maja Sunčič, publicistka

Najbolj zlovešči zgledi Kučanovega rolanja Slovenije iz ozadja je njegovo »uradovanje« iz kavarne Zvezda, ki najbolj uteleša stričevsko maniro. To velja tudi za mnogo spletk zlasti v zvezi z Mercatorjem, ki ga danes spet pogrevajo v Meščevi Levici, Kučanu zvesta »stroka« in Kučanu podrejene fake news.

Nekaj se lahko zgodi, le če to Kučan odobri. Tako je imel Kučan maja 2009 v kavarni Zvezda skrivnostni pogovor z enim najbogatejših Hrvatov Brankom Roglićem o nakupu četrtinskega deleža Mercatorja. To je pozneje, januarja 2011, v intervjuju za Reporter priznal tudi Kučan: »Poklical me je, ko so prodajali delež v Mercatorju, da bi me vprašal, ali je sporno, da se on kot Hrvat pojavi kot interesent za odkup deleža v Mercatorju.« (31. 1. 2011)

S tem je sam Kučan potrdil, da še zdaleč ni navaden upokojenec, ampak tisti stric iz ozadja, h kateremu hodijo tuji vlagatelji po dovoljenje za nakup največjih slovenskih podjetij. Takšno je zakulisno delovanje našega strica vseh stricev!

Kučan danes prek svojih fake news krčevito išče krivce za bančno luknjo. Da morda kdo ne bi videl Kučana, ki je glavni politični stric propadle ideje o nacionalnem interesu. Ob zadnji krizi je nacionalni interes neslavno bankrotiral, na slabo banko (DUTB) so bile prenesene slabe terjatve do podjetij, ki so večinoma povezana s privatizacijo (bankrotirani nacionalni interes) in gradbeništvom.

Med desetimi največji dolžniki slabe banke z največjimi bruto dolgom so kar štiri podjetja, ki so neposredno ali posredno povezana s člani Foruma 21: Merkur (Bine Kordež), Sava (Janez Bohorič), ACH (Herman Rigelnik), Grep (zasebni partner pri izgradnji Jankovićevih Stožic). Da ne omenjamo številnih drugih »nacionalnih šampionov« iz omrežja F 21, od Probanke do Trima, ki so klonili pod bremenom dolgov in menedžerskih odkupov.

26 let po osamosvojitvi je Slovenija zaradi Kučanovega stričevstva še vedno Blatni dol in še zdaleč ni uresničila svojega potenciala. Zato je Kučan tisti, ki bi se moral opravičiti vsem Slovenkam in Slovencem!

KOLUMNA V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24