Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Letošnja velika noč bo precej drugačna, to pa ne pomeni, da bodo prazniki šli mimo nas, da se nas ne bodo dotaknili v naših srcih.

Deli na:
Letošnja velika noč bo precej drugačna, to pa ne pomeni, da bodo prazniki šli mimo nas, da se nas ne bodo dotaknili v naših srcih.

Foto: Bobo

Msgr. Alojzij Cvikl, mariborski nadškof metropolit

Letošnja velika noč bo precej drugačna. Prikrajšani bomo za osebno navzočnost pri tako lepih in bogatih obredih velikega tedna, prikrajšani bomo za delitev velikonočnega veselja z obiski. To pa ne pomeni, da bodo prazniki šli mimo nas, da se nas ne bodo dotaknili v naših srcih.

Vam zaupam svojo izkušnjo obhajanja velike noči v kasarni, ko sem služil vojaški rok. Zelo sem si želel, da bi dobil dopust in šel domov, a ni bilo mogoče. Moral sem ostati tam. Dobil sem dovoljenje na cvetno nedeljo, da lahko grem v mesto. V cerkvi mi je uspelo dobiti blagoslovljeno vodo za blagoslov velikonočnega žegna. Pa se je zgodilo, da smo na veliko soboto popoldne imeli alarm. Morali smo na dolgo pot. Sredi noči smo se utaborili na neki jasi. Komaj sem dobro zaspal, pa so se oglasili zvonovi, sledila je procesija. Nisem je videl, sem pa slišal petje: »Zapoj veselo, o kristjan!«

DRUŽINA