očala Svet24.si

»Celo življenje sem poslušala, da bom zaradi ...

zdravnik Svet24.si

Ljubljanski zdravnik naj bi "prodajal" cepilna ...

jevgenij-starkov Svet24.si

FOTO: Medved ga je pojedel vpričo prijateljev

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

ashton-kutcher, mila-kunis Odkrito.si

Zvezdnika umijeta otroke šele, ko se na njih ...

Lara Koren Nastran in Jaka Nastran Njena.si

Nekdanja slovenska miss tretjič rodila

Izjava dneva

Kučan: Nočem si predstavljati posledic za državo, če bi se izkazalo, da trditev o Janši ni resnična

Deli na:
Kučan: Nočem si predstavljati posledic za državo, če bi se izkazalo, da trditev o Janši ni resnična

Milan Kučan - Foto: Primož Lavre

Milan Kučan, nekdanji predsednik Slovenije, o umiku oznake tajnosti z njegovega poročila o Bosni in Hercegovini iz leta 2011

Ni me presenetilo, saj je bilo poročilo javno že prej, Božo Repe ga je objavil v knjigi Prvi predsednik. Bolj je zanimivo oziroma šokantno, zakaj je vlada oznako zaupnosti umaknila prav zdaj. Tega ne morem razumeti drugače kot poskus preusmeriti pozornost od razprave o odgovornosti predsednika vlade, ki naj bi domnevno razširjal ta non paper in ga izročil predsedniku evropskega sveta Charlesu Michelu.

Neposredno po tem, ko je predsednik vlade zanikal svojo povezanost z non-papirjem, sem bil v intervju za sarajevsko televizijo vprašan, ali glede tega verjamem predsedniku vlade. Kot državljan Slovenije moram verjeti javnim izjavam predsednika vlade, sem odgovoril takrat. Čeprav imam dovolj razlogov za dvom po umiku oznake zaupnosti iz svojega poročila, si nočem predstavljati posledic za državo, če bi se izkazalo, da trditev ni resnična.Zakaj je bilo moje poročilo objavljeno zdaj, ko so Američani napovedali, da bodo sankcionirali vse ukrepe, ki razbijajo Bosno in Hercegovino, je drugo vprašanje. Moje poročilo, če ga preberete, je eno samo zavzemanje za to, da bi Bosna in Hercegovina postala funkcionalna država, in kaj je treba narediti, da bi bila sposobna voditi pogajanja za sprejem v Evropsko unijo. V njem ni besede o spreminjanju meja. Dobro vem, da govoriti o spreminjanju meja na Balkanu pomeni govoriti o vojni.

Svet24

Loading...