Zelo hitro sem ugotovil, zakaj je med gostinci toliko drog. Pa mimogrede, v življenju nisem poskusil koke, to kar je zdaj najbolj … V življenju je nisem poskusil. Ni mi bilo tega treba. V Parizu sem se pa srečal s tem. Šmrkali so ves čas, pred servisom, po servisu, ker jih je nahajpalo in servis je bil dober. Padejo v začaran krog, šmrkajo, zato da delajo, delajo, zato da šmrkajo. To je zelo narobe. Meni tega ni bilo treba nikoli vzeti, ker sem vedel, da lahko grem kadarkoli domov, njim je pa to bilo življenje. Ker tam je res tako, da zunaj čaka še 20 kuharjev in se moraš prekleto potruditi, da si dober.
Sladko-kisli svet
Hitro sem ugotovil, zakaj je med gostinci toliko drog - padejo v začaran krog, ko šmrkajo, zato da delajo in delajo, zato da šmrkajo
Bine Volčič, chef in gostinec, o problemu drog, še posebej kokaina, med gostinci in kuharji