ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Hitro menjavanje vlad je nesmiselno, prav tako antijanševstvo. Dogovoriti se bo treba za koalicijo z resnimi strankami, ki bo zdržala dlje

Deli na:
Hitro menjavanje vlad je nesmiselno, prav tako antijanševstvo. Dogovoriti se bo treba za koalicijo z resnimi strankami, ki bo zdržala dlje

Silvan Omerzu - Foto: Primož Lavre

Silvan Omerzu, lutkovni umetnik, slikar, režiser, odgovarja na vprašanje, kako gleda na to, da smo tudi ob letošnjem kulturnem prazniku zaradi odstopa vlade v skorajda v podobnem položaju kot lani, ko smo bili brez ministra. Kaj to pomeni za slovensko kulturo?

To hitro menjavanje vlad je tako in tako nesmiselno, prav tako antijanševstvo. Dogovoriti se bo treba za jasno koalicijo z resnimi strankami, ki bo zdržala dlje. Nov minister komaj pride, in čeprav je lahko zavzet in hoče kaj narediti, je že vsega konec in že pride drugi. Kmalu nikomur resnemu bo  več do tega. In vsak s sabo pripelje še svoje ljudi.

Začudila me je izjava aktualnega ministra, ki je rekel, da bi moral zaposliti še 50 ljudi. Pa še Prešernove proslave, ko se vedno najde kdo, ki ropota čez vse. Gledaš politike, ki sedijo tam in si mislijo, daj, nehaj že, naj bo že enkrat konec. Verjetno imamo to, kar si zaslužimo.

INTERVJU V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24