laborghini-huracan-1 Svet24.si

Foto: Uničil prestižnega lamborghinija, ker se ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

Placeholder Necenzurirano

Hišne preiskave v zadevi preplačana sodna stavba

tatjana bobnar bostjan lindav bobo2 Reporter.si

Policija se dela neumno in se v odgovorih ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

tomažič, delovna-akcija Njena.si

Največja prenova doslej: Delovna akcija na pomoč...

luka doncic Ekipa24.si

Oprostite, navijači Dallasa ... Liga NBA osupnila...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Dragi Janez, v NSi ti želimo lep Božič - posveti ga družini, za NSi ti ni potrebno skrbeti

Deli na:
Dragi Janez, v NSi ti želimo lep Božič - posveti ga družini, za NSi ti ni potrebno skrbeti

Matej Tonin - Foto: Primož Lavre

Matej Tonin, predsednik NSi

Sodna elita in Janez Janša nas prepričujeta, da ohranimo obstoječ sistem. Da ohranimo krivosodje. V Novi Sloveniji pa zahtevamo temeljito reformo sodstva.

Danes sodnike predlaga Sodni svet, ki ga 100 % obvlada tranzicijska levica. Državni zbor jih v 99,9 % primerih potrdi. Kdor omenja glasovanje o Masleši, Đorđeviću in Karakašu kot primeru, kako naj bi Državni zbor ustavil sporna imenovanja, ga lahko spomnim, da so Masleša, Đorđević, Karakaš in tudi Gorkič v drugem ali tretjem poskusu vseeno postali sodniki. Obstoječ sistem ni učinkovit. S slovenskim sodstvom so nezadovoljni ljudje in celo sodniki sami. Za izboljšanje slovenskega sodstva je ključna temeljita prenova Sodnega sveta. Točno to počnemo v NSi.

Predlogom NSi nasprotuje Slovensko sodniško društvo, Sodni svet, Vrhovno sodišče, vse sodniške organizacije, “eminentni” sodniki (Nina Betteto, Miodrag Đorđević, Vesna Bergant Rakočević, Vladimir Horvat …). Sodna elita razume, da jim predlogi NSi lahko vzamejo njihov monopol. Je pa osupljivo, da jim pri tem asistira Janez Janša.Zgodba okrog ustavnih sprememb in vsakodnevni napadi na NSi so tipičen primer destruktivnega obnašanja Janeza Janše. Vse o naravi Janeza Janše pa pove spodnji posnetek zadnjega soočenja na RTV 2008. Potem, ko je Andrej Bajuk za vlado Janeza Janše dal vse, kar je lahko, mu stal ob strani vsa štiri leta, si na koncu ni zaslužil niti to, da bi ga Janša uvrstil v svojo ekipo za nov mandat. Izbral bi Petra Groznika namesto Andreja Bajuka, ki mu je štiri leta kril hrbet in zanj plačal visoko politično ceno. Po drugi Janševi vladi se je zgodba ponovila. Ljudmila Novak mu je stala ob strani do konca, ko so ga že vsi partnerji zapustili, vendar jo je kljub vsemu napadal z arhivi. V tretji vladi smo mu stali ob strani in trdo delali v enem najtežjih obdobji v zgodovini Slovenije. V zahvalo nas napada že cel mandat.

Dragi Janez, v Novi Sloveniji ti želimo lep advent in doživet Božič. Posveti ga družini. Za Novo Slovenijo ti ni potrebno skrbeti. Znamo sami.

Twitter