prenajedanje Dobra karma

Zakaj se zvečer sproži volčja lakota in ...

hrana, trgovina Svet24.si

Nedeljsko zaprtje trgovin pogubno za male trgovce?...

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

bris, koronavirus Svet24.si

Z novim koronavirusom okužen učenec OŠ Ludvika ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Ljubezen po domace3 Njena.si

Ljubezen po domače: Tanja medijske pozornosti ne ...

Izjava dneva

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko so nekateri zaslužili s trgovino z orožjem, zdaj posvečeni, ki jih bo izbrala vlada, spet služili s trgovino z maskami?

Deli na:
Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko so nekateri zaslužili s trgovino z orožjem, zdaj posvečeni, ki jih bo izbrala vlada, spet služili s trgovino z maskami?

Uroš Slak - Foto: Primož Lavre

Uroš Slak, voditelj 24UR ZVEČER na Pop TV

Razkrivamo nesposobnost Janševe vlade, ki že 12. dan ni sposobna opraviti nabave skoraj šestih milijonov kosov mask in druge zaščitne opreme, ki jih je na Kitajskem za Slovenijo pripravila Alibaba. 

Medtem, ko je na Kitajskem zaščitna oprema čakala na potrditev nakupa, cene pa se zaradi trga in nepredvidljive logistike menjajo vsak dan, vlada raje podpisuje pogodbe z dvomljivimi dobavitelji zaščitne opreme.

Zakaj vlada raje omogoči pobiranje provizije zasebnikom in ostalim podjetjem, s katerimi je sklenila kar za 116 milijonov evrov pogodb, kot da bi preko svojih državnih podjetij, denimo Pošte Slovenije in Petrola, kupila opremo brez provizije in tako privarčevala denar oziroma omogočila zaslužek državnim podjetjem in tako polnila državno blagajno, ne pa da bo šla provizija pri nakupu mask v žepe zasebnih posrednikov.

Tudi Sandi Češko, eden najbogatejših Slovencev, je na prošnjo Janševe vlade zagotovil zaščitne maske in ostalo opremo brez provizije, vendar vlada posla ni izpeljala.

Ali gre zato, da bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije leta 1991, ko so nekateri zaslužili s trgovino z orožjem, zdaj posvečeni, ki jih bo izbrala vlada, spet služili s trgovino z maskami in ostalo zaščitno opremo, medtem, ko zdravniki, medicinske sestre, strežnice v domovih za starejše z nečloveškimi žrtvami proti koronavirusu za bagateljne plače rešujejo človeška življenja. 

24UR ZVEČER

loading...
Loading...