Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Lesna goriva večinoma dražja, a še vedno cenejša kot kurilno olje

Ključna beseda: krofi


Klemen Bunderla fantu v URI Soča podaril kar svoj prstan

Na pustni torek sta Tamara Goričanec in Rudi Sieger odšla na teren v Varstveno delovni center Zasavje. Bila sta opravljena v dve lepi pustni maski, gojencem centra sta prinesla in razdelila slastne pustne krofe. Bili so jih neizmerno veseli. Krofov kar ni zmanjkalo. Tudi varovanci so bili oblečeni v zanimive pustne maske. Skupaj so zaplesali, da so »pokurili« kalorije, ki so jih zaužili s krofi.

 
aktual uri soca pust.jpg

Najboljše krofe pečejo dijaki

Zmagovalec tekmovanja Naj krof Slovenije 2023 je tako v kategoriji klasičnih krofov kot v kategoriji inovativnih krofov postal krof Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana - smer slaščičarstvo. Pri inovativnih krofih so slavili s krofom s slivovim polnilom in meringo piva ter suhega cvetja.

STA
 
krofi m24 mv.jpg

Uradno: to so najboljši krofi v Sloveniji

Zmagovalec tekmovanja Naj krof Slovenije 2023 je v kategoriji klasičnih krofov krof Doma starejših občanov Novo mesto, v kategoriji inovativnih pa Biotehniški izobraževalni center Ljubljana s krofom s sivko, medom in smetano. Kot so danes sporočili iz Turistično gostinske zbornice Slovenije, se kakovost krofov vsako leto izboljšuje.

STA
 
naj klasični krof 2023.jpg
profimedia-0331174185.jpg

Pustni krofi bodo letos dražji

V pustnem času ima na mizi osrednje mesto krof. Za pripravo potrebujemo pšenično moko, katere povprečna drobnoprodajna cena za kilogram je bila lani 0,74 evra. Prav tako potrebujemo jajca. Za deset kokošjih jajc je bilo lani v povprečju treba odšteti 2,02 evra ali 12,2 odstotka več kot leto prej. Liter jedilnega olja pa je bil lani petino dražji.

STA
 
Reporter Plus

Naročite Reporter Premium


Začnite preizkusno naročnino za samo 1,99 €!

Naroči Reporter
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.