podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Tiskana

Tajkun iz Agropopa: Kako je Leopold Poljanšek pustošil po Sloveniji

Deli na:
Tajkun iz Agropopa: Kako je Leopold Poljanšek pustošil po Sloveniji

Foto: Arhiv Reporterja

»Hodil sem po zemlji naši, srečal dobre sem ljudi, skromni, majhni, a pošteni, to smo mi,« je z Agropopom pred četrt stoletja prepeval Leopold (Polde) Poljanšek. Slovenci so se medtem osamosvojili, večina je ostala majhnih, skromnih, a poštenih, Poljanšek, danes predsednik uprave Velane in lastnik številnih podjetij, med drugim mariborskega Marlesa, pa je kot (pidovski) tajkun neovirano pustošil po Sloveniji. Do letos. Tudi na njegova vrata so namreč potrkali kriminalisti.

Bilo je v začetku poletja, ko so se preiskovalci na podlagi prijave izpred dveh let odločili, da v hišnih preiskavah najdejo potrebno dokumentacijo in dokaze o oškodovanju ljubljanske družbe D Naložbe. Bili so v Velani, Marlesu, na Ljubljanski cesti 47 v Domžalah, kjer imajo med drugim sedež podjetja Boleta, Rovanova in Spira Pet, ter na vrhu stanovanjskega bloka v Glavarjevi rezidenci za Bežigradom v Ljubljani.

V slednji ima naslov stalnega prebivališča Leopold Poljanšek, naštetim družbam pa je skupno to, da so povezana z nekdanjih saksofonistom in kitaristom Agropopa. In kriminalisti so imeli kaj videti. Med drugim naj bi našli več kot deset štampiljk podjetij in dokumentacijo o njihovem plačilnem prometu. Za te družbe je Poljanšek (pred leti) trdil, da z njimi nikakor ni povezan.

V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE VEČ O MOLKU VPLETENIH IN O DRUŽBI ZA PREVARO DELNIČARJEV; O IZKORIŠČENI POLJANŠKOVI PRIJATELJICI ŠERBI; KAKO JE POLJANŠKA POD LUPO VZELA TUDI EU.