Revija Reporter
Tiskana

Slovenka v Beli hiši: Kako je Melania Trump postala prva dama ZDA

Marko Medvešek

13. nov. 2016 20:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Vso predsedniško kampanjo je presegal pričakovanja nasprotnikov. Zdaj Donald Trump upa, da jih bo presegel tudi kot predsednik Združenih držav Amerike.

Šok volilnega rezultata, ki je v nasprotju z večino predvolilnih anket ustoličil Trumpa, se polega, Amerika in svet se pripravljata na najbolj neobičajnega ameriškega predsednika, kar ga pomnimo. Pa še slovenska prva dama je v paketu z njim.

Spoštovanje. To je tisto, kar je iskal in dobil Donald Trump na letošnjih predsedniških volitvah. Spoštovanje in kesanje tistih, ki so se mu pred leti posmehovali, na čelu z odhajajočim predsednikom Barackom Obamo. Ta je leta 2011 na večerji dopisnikov iz Bele hiše Trumpa zelo ponižal s šalami na račun bogataša, ki je mrkega obraza sedel med občinstvom. Januarja mu bo moral predati ključe Bele hiše in se posloviti z zavestjo, da ima del zaslug za ustoličenje Trumpa.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o uspehu Melanije iz Sevnice in večji prepoznavnosti Slovenije; zakaj je rezultat volitev tudi poraz politike Baracka Obame; kako so si demokrati sami izkopali jamo; kako sta obe stranki prezrli velik del volivnega telesa; zakaj Trumpove zmage tudi ne gre prevaliti na ramena rasizma; kako je Trump tudi s pomočjo Facebooka prišel do zmage; kaj bo Trump storil prvi dan v Ovalni pisarni; kakšne načrte ima za prvih 100 dni in kaj lahko pričakujemo od predsednika Trumpa.