Revija Reporter
Tiskana

Skrivnostni obisk: Kaj sta Donald in Melania Trump počela na Bledu

Biserka Karneža Cerjak

20. nov. 2016 20:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Ob obletnici poroke Amalije in Viktorja Knavsa je Donald Trump z Melanio obiskal Slovenijo. Razkrivamo, kaj je počel.

Na dan 35. obletnice poroke Amalije in Viktorja Knavsa, 29. julija 2002, je na Letališču Jožeta Pučnika na Brniku prvič doslej pristalo letalo prihodnjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Iz letala so stopili Donald Trump s sedanjo ženo Melanio in Normo Foerderer, dolgoletno Trumpovo asistentko, na letališču pa sta jih pričakala slavljenca in starša Melanie Trump.

Tistega dne, 29. julija 2002, je letalo Donalda Trumpa, boeing 727, ki ga je v notranjosti krasila pozlačena spalnica in kopalnica ter sedežni pasovi iz 24-karatnega zlata, pristalo na posebnem protokolarnem prostoru Pučnikovega letališča okoli osme ure zvečer. Prispeli potniki so se nato odpeljali z dvema temnima mercedesoma, enega v lasti zakoncev Knavs ter drugega najetega, mercedesa genscher razreda S, proti Bledu.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o Trumpovi obljubi Viktorju Knavsu in kako je slednji organiziral zetov obisk; o ekskluzivnem vabilu za Aleksandra Lucuja; kako je slednji na večerjo skušal privesti tedanjega predsednika države Janeza Drnovška; kakšen vtis je Trump naredil na Slovence, ki so imeli stik z njim; kaj je novi ameriški predsednik jedel na Bledu.