predvidene količine padavin, 2.10. Svet24.si

V treh urah lahko pade velika količina dežja. ...

911569_dojenje2 Svet24.si

Naravna pot do zdravja in bližine z ...

bostjan vasle bobo Necenzurirano

Boštjan Vasle je "out". Bo Banko Slovenije prvič...

CIA_Director_Burns Reporter.si

(EKSKLUZIVNO!) Direktor CIA William Burns danes na...

celje letalo Ekipa

Prava drama celjskih nogometašev na brniškem ...

Igor Misdaris Njena.si

Igor Misdaris ne bo pokopan v Sloveniji

luka doncic Ekipa

Dončića so pozvali, naj z eno besedo povzame ...

Tiskana

Kolaps medijev? Od RTV Slovenija prek Dela do Planeta teme

Deli na:
Kolaps medijev? Od RTV Slovenija prek Dela do Planeta teme

Foto: Primož Lavre

Mrk Planeta TV po enem večeru programa je še dodatno razgalil bedo in kaos, ki vladata v slovenski medijih.

Po predlaganem desetodstotnem znižanju RTV-prispevka se obeta tudi zamenjava nadzornikov, ki so odgovorni za razmetavanje denarja na javnem zavodu. Kljub vedno slabši gledanosti oddaj TVS, se jim Telekomove televizije za zdaj še ni treba bati. Planet TV se je spremenil v Planet teme, saj oddaja zgolj zakupljeni športni spektakel Liga prvakov, preostali program pa bo na zaslonih šele novembra. Perje bo frčalo tudi v največji časopisni hiši Delo, kjer bo razrešitvi direktorja Jurija Giacomellija skoraj gotovo sledila še zamenjava odgovorne urednice Romane Dobnikar Šeruga, ki je iz osrednjega slovenskega dnevnika naredila obskuren in politično pristranski časopis, ki ga nihče več ne želi kupiti.

Komaj se je pojavil Planet TV, je že mrknil. Nadaljevanje Lige prvakov bo Telekomova televizija prenašala oktobra, do takrat pa bomo zrli v prazen zaslon. Ker še vedno preurejajo prostore za delovanje televizije v nekdanji Telekomovi stavbi v Stegnah, so za predvajanje Lige prvakov najeli VPK-produkcijo v bližini POP TV in si s tem ustvarili dodatne stroške. Šele novembra naj bi začeli predvajati filme, serije, resničnostne šove in informativni program. Tako bo slednji zamudil večino, če ne celo vso volilno kampanjo pred volitvami predsednika republike.

V TISKANI IZDAJI VEČ DRAGIH ODDAJAH PLANET TV; O PRODAJANJU ŠE SVEŽE TELEVIZIJE GRŠKIM KUPCEM; O BIZARNEM OGLAŠEVANJU NA BLOGU MITJE KUNSTLJA; O GOLOBIČEVI TELEVIZIJI IN TV MLADINA; O IZGUBAH RTV SLOVENIJA; O KADROVSKIH ČISTKAH V SLOVENSKIH TISKANIH MEDIJIH.