Revija Reporter
Tiskana

Centralni komite na Kolodvorski

Nenad Glücks

20. nov. 2016 20:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Programski svet RTV Slovenija je z zadnjo zamenjavo dela svetnikov aprila letos postal skoraj enobarven levičarski organ.

Svet bo naredil vse, da bo javna RTV ostala pod dominacijo sedanje oblasti.

»Bodimo optimisti, zakaj ne, morda pa kljub vsemu še vedno zmaga Hillary Clinton.« Tega ni izrekla oseba iz volilnega štaba Clintonove, pač pa bil dopisnik RTV Slovenija iz ZDA Edvard Žitnik. Na vsaki »normalni« javni radioteleviziji bi novinar za takšno delo od odgovornega urednika prejel »ukor pred izključitvijo«, toda ta izpad je le vrh ledene gore Žitnikovega navijaštva pri ameriških volitvah, ki je trajalo ves čas kampanje. Prav ta dopisnik ponazarja duha pristranskosti in neprofesionalnosti, značilnega za mnoge novinarje in urednike javne RTV.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o izjemnem proračunu in skoraj dva tisoč zaposlenih na Kolodvorski; s čim v. d. generalnega direktorja Marko Filli ni zadovoljil svetnikov; kako so iz programskega sveta izgnali SDS in NSi; o politični "civilni družbi"; o primitivizmu Domna Saviča; o vprašljivih neposlušnih na nacionalki, ki gredo v nos levici.