Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zvezni sodnik Primomo: Če vam Trump ni všeč, zapustite ZDA!

Deli na:
Zvezni sodnik Primomo: Če vam Trump ni všeč, zapustite ZDA!

Če vam predsednik Trump ni všeč, boste pač morali iti v drugo državo, je tujce opozoril zvezni sodnik iz Texasa John Primomo.

Protesti in nemiri, ki so divjali (ponekod še vedno) v ZDA, ker se nekateri levičarji in aktivisti nikakor nočejo sprijazniti z rezultatom predsedniških volitev, so spodbudili zveznega sodnika Johna Primoma iz Texasa, da je protestnikom, med katerimi so bili tudi tujci in novi državljani, povedal nekaj krepkih, poroča britanski Express.

»Lahko vam zagotovim, da je, če ste državljan Združenih držav Amerike, pa če ste glasovali za njega ali ne, vaš predsednik,« je v nagovoru v San Antoniu dejal Primomo in dodal, da bo Trump z inavguracijo 20. januarja uradni postal predsednik ZDA in »če vam to ni všeč, boste pač morali iti v drugo državo«.

Primono je kritiziral tudi nekatere črnce, sicer igralce NFL, ki med igranjem ameriške himne v protest zaradi rasnega zatiranja in neenakosti v državi klečijo. Dejal jim je, da imajo sicer vso pravico, toda naj tega ne počno tako, da skrunijo simbole ZDA kot sta himna in zastava.

Znano je, da so nekateri zvezdniki, gospodarstveniki in politiki pred volitvami zagrozili, da bodo zapustili ZDA, če na volitvah zmaga Donald Trump. No, za zdaj ameriški mediji ne poročajo, da bi kdo držal obljubo. Ostarela igralka Barbra Straisand je napovedala selitev v Kanado. Ta država na severu ameriške celine je bila tudi sicer priljubljena destinacija med zvezdniki. V tamkajšnje prerije bi pobegnili tudi igralec Bryan Cranston (Kriva pota), igralki Lena Dunham (Dekleta) in Neve Campbell (Krik), komedijant Keegan Michael Key (Key in Peele), reper Ne-Yo in Raven Symoné (Disney Channel). Iz ZDA bi odšla kontroverzna pevka Miley Cyrus ter voditeljica pogovornih oddaj Chelsea Handler in igralka Woopo Goldberg. »Svojo črnsko rit bom premaknil v Južno Afriko,« pa je obljubil igralec Samuel L. Jackson (Šund). Medtem bi šla komedijatka Amy Schumer v Španijo, komedijant Jon Stewart na drug planet. Pevka Cher je obljubila, da bo šla na Jupiter, na Mars pa igralec Matt Damon, miljarder Elom Musk ali politik Win Gatchalian.