nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Zlorabe otrok v Siriji

Deli na:

Sirske sile zlorabljajo otroke, jih pobijajo in uporabljajo kot živi ščit med napadi na upornike, trdi poročilo ZN. Po ocenah organizacij za zaščito človekovih pravic je v 15 mesecih nemirov v Siriji umrlo okoli 1200 otrok.

"Nisem bila velikokrat priča takšni brutalnosti do otrok. Dečke in deklice zapirajo, jih mučijo, ubijajo in uporabljajo kot živi ščit," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejala posebna predstavnica ZN za otroke v oboroženih spopadih Radhika Coomaraswamy.

V poročilu med drugim piše, da so vladne sile pred napadom na vas v provinci Idlib 9. marca zbrale dečke, stare med osem in 13 let, ter jih uporabile kot živi ščit. Dečke so namestili ob okna na avtobusih, ki so prevažali vojake na bojišče.

Po napadu, v katerem je bila vas popolnoma požgana, so nekaj dečkov ubili, piše v poročilu ZN.

ZN so sirsko vlado in z njo povezane milice uvrstili na t. i. seznam sramote, na katerem je 52 skupin iz enajstih držav, med drugim iz Afganistana, Sudana in Jemna, ki v konfliktih zlorabljajo otroke.

Žrtve v Siriji naj bi bile stare tudi samo devet let, tarča napadov pa so pogosto šole, ki jih uporabljajo kot vojaška oporišča in zapore.

Poročilo je bilo sicer sestavljeno še pred pokolom v mestu Houla 25. maja letos, v katerem naj bi bili skoraj polovica od 108 žrtev otroci, nekateri stari le dve ali tri leta.

Generalni sekretar ZN Ban Ki Moon je medtem od sirskih oblasti zahteval, naj predstavnikom ZN omogočijo dostop v mesto Al Hefa blizu meje s Turčijo, ki ga po trditvah aktivistov vladne sile napadajo s helikopterji, v njegovi bližini pa so nameščeni tudi tanki.

loading...
Loading...