386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

doncic porsche Ekipa24.si

Se šali?! Kek razkril, da je za noro ceno na ...

Nina Osenar Kontrec, Dejan Kontrec Njena.si

Nina Osenar Kontrec razkrila veliko skrivnost

ante simundza maribor Ekipa24.si

Ante Šimundža bo debitiral na tekmi z Muro, o ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Že več kot 200 mrtvih v iztirjenju vlakov v Indiji

Deli na:
Že več kot 200 mrtvih v iztirjenju vlakov v Indiji

Slika je simbolična. - Foto: Profimedia

V Indiji sta v petek iztirila dva potniška vlaka, pri čemer je umrlo več kot 200 ljudi, več sto drugih pa je ostalo ujetih v več kot desetih poškodovanih vagonih, poročajo tiskovne agencije, ki se sklicujejo na indijske državne uradnike in medije. Do nesreče je prišlo okrog 220 kilometrov jugozahodno od Kalkute, vzrok pa še ni znan.

Vodja gasilske službe Sudhanshu Sarangi je za medij Press Trust of India povedal, da je bilo poškodovanih več kot 800 ljudi.

Deset do 12 vagonov je iztirilo, ostanki nekaterih poškodovanih vagonov pa so padli na bližnjo progo, je tiskovni predstavnik ministrstva za železnice Amitabh Sharma.

V ruševine prvega je trčil drug potniški vlak, ki je pripeljal iz nasprotne smeri in iztirili so tudi do trije vagoni drugega vlaka, je dejal Sharma.

Press Trust poroča, da da je bil v nesrečo potem vpleten tudi tovorni vlak, vendar železniške oblasti tega niso takoj potrdile. V poročilu Press Trusta je bilo navedeno, da je nekaj iztirjenih potniških vagonov trčilo v vagone tovornega vlaka.

Število smrtnih žrtev se je ponoči vztrajno povečevalo. Ob zori je najvišji uradnik v vzhodni zvezni državi Odiša Pradeep Jena sporočil, da je umrlo najmanj 207 ljudi.


Potnica Vandana Kaleda je za televizijsko postajo New Delhi povedala, da so ljudje padali drug na drugega, ko se je njen vagon močno tresel in zapeljal s tirov. Dejala je, da je imela srečo, da je preživela.

Na prizorišče nesreče je prišlo skoraj 500 policistov in reševalcev s 75 reševalnimi vozili in avtobusi, je povedal Jena. Reševalci so skušali osvoboditi 200 ljudi, za katere se je domnevalo, da so ujeti v razbitinah,.

Kljub vladnim prizadevanjem za izboljšanje varnosti se na indijskih železnicah, ki so največje železniško omrežje pod enim vodstvom na svetu, vsako leto zgodi več sto nesreč.

Avgusta 1995 sta v bližini New Delhija trčila dva vlaka in v najhujši železniški nesreči v zgodovini Indije je umrlo 358 ljudi.

Za večino železniških nesreč je kriva človeška napaka ali zastarela signalna oprema.

V Indiji se vsak dan po 64.000 kilometrih železniških prog s 14.000 vlaki pelje več kot 12 milijonov ljudi.