Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

ZDA trdijo, da Rusija sirskemu režimu dobavlja bojne helikopterje

Deli na:

ZDA so Rusijo obtožile, da režimu sirskega predsednika Bašarja al Asada dobavlja bojne helikopterje, kar bi lahko privedlo do dramatične zaostritve konflikta v tej državi. Sirija pa je medtem Washington obtožila, da spodbuja nove pokole v državi in da se vmešava v njene notranje zadeve.

Ameriška državna sekretarka Hillary Clinton je izrazila zaskrbljenost ob "zadnjih informacijah", da Rusija sirskemu režimu dobavlja helikopterje, saj bo to po njenih besedah "konflikt zaostrilo precej dramatično". Moskvo je ob tem pozvala, naj raje pomaga ZDA izpeljati načrt politične tranzicije v Siriji, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Sirija pa je Washington obtožila, da spodbuja nove pokole v državi in da se vmešava v njene notranje zadeve. "Ameriška administracija se še naprej vmešava v sirske notranje zadeve in podpira oborožene teroristične skupine," je v sporočilu za javnost zapisalo sirsko zunanje ministrstvo.

Američani si po njihovih navedbah "zatiskajo oči" ob nasilnih dejanjih in "stojijo ob strani oborožencem, ki morijo in ugrabljajo ter uničujejo javno in zasebno lastnino".

Kot dodaja sirsko zunanje ministrstvo, vlada v Damasku še naprej podpira mirovni načrt posebnega odposlanca ZN in Arabske lige Kofija Annana in oboroženim skupinam in njihovim podpornikom ne bo dopustila, da bi opazovalcem ZN preprečili zaključek njihove misije, povzema francoska tiskovna agencija AFP.