uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Svet

ZDA so se Pakistanu opravičile za napad na pakistanske vojake

Deli na:
ZDA so se Pakistanu opravičile za napad na pakistanske vojake

Foto: Reuters

Pakistan je potem, ko so se ZDA Islamabadu opravičile za smrt 24 pakistanskih vojakov novembra lani, ponovno odprl oskrbovalne poti Nata do Afganistana, je včeraj po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila ameriška administracija.

Ameriška državna sekretarka Hillary Clinton je včeraj v Washingtonu dejala, da je pakistanski zunanji ministrici Hini Rabani Har v telefonskem pogovoru izrekla "opravičilo ZDA za izgube, ki jih je utrpela pakistanska vojska". Dodala je, da sta se obe strani strinjali, da je šlo za napako. Ob tem je Har Clintonovo seznanila, da so pakistansko-afganistanske oskrbovalne poti ponovno odprte, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Clintonova je ob tem še razkrila, da Pakistan ne bo zaračunal nobenih tranzitnih pristojbin, čeprav so se na vrhu Nata maja v Chicagu razširile govorice, da naj bi Pakistan za prehod Natovih tovornjakov zahteval visoke tranzitne pristojbine.

Po besedah ameriške državne sekretarke Islamabad "v interesu miru in varnosti Afganistana in regije" ne bo zaračunaval nobenih tranzitnih pristojbin. "Gre za velik dokaz pakistanske podpore varnemu, mirnemu in uspešnemu Afganistanu in našim skupnim ciljem v regiji," je še dejala Clintonova.Odločitev o ponovnem odprtju oskrbovalnih poti so danes v Islamabadu sprejeli visoki civilni in vojaški pakistanski voditelji na sestanku vladnega odbora za obrambo. Na sestanku je novi pakistanski premier Radža Pervez Ašraf opozoril, da je sedemmesečna blokada Natovih oskrbovalnih poti za Afganistan negativno vplivala na odnose Pakistanska z ZDA in ostalimi državami članicami Nata, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Islamabad je sicer dal jasno vedeti, da ne bo toleriral ponovitve incidentov, zaradi katerih so lani zaprli oskrbovalne poti.

Odločitev o ponovnem odprtju oskrbovalnih poti je že pozdravil ameriški poveljnik sila Nata v Afganistanu, general John Allen.

Pakistan je za Natove oskrbovalne konvoje zaprl mejo z Afganistanom po ameriškem letalskem napadu 26. novembra lani, v katerem je umrlo 24 pakistanskih vojakov.

loading...
Loading...