kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zaslišanja na Hrvaškem

Deli na:

Zagrebška policija je danes sporočila, da so kriminalisti privedli na pogovor več oseb z območja Zagreba in Vukovarja zaradi suma vpletenosti v umor predsednika uprave in vodje marketinga zagrebškega tednika Nacional, Iva Pukanića in Nike Franjića. Policija ni želela odkriti identitete niti števila prijetih oseb.

Zagrebška policija je danes sporočila, da so kriminalisti privedli na pogovor več oseb z območja Zagreba in Vukovarja zaradi suma vpletenosti v umor predsednika uprave in vodje marketinga zagrebškega tednika Nacional, Iva Pukanića in Nike Franjića. Policija ni želela odkriti identitete niti števila prijetih oseb.

Hrvaški dnevnik Jutarnji list je na svoji spletni strani objavil, da so med privedenimi tudi nekdanji pripadniki vojaških in policijskih enot, ki obvladajo uporabo eksplozivov in so policiji že znani zaradi podtikanja eksplozivnih naprav.

Tiskovna predstavnica zagrebške policije Aleksandra Ljuba je danes poudarila, da se po sobotni objavi fotorobota osebe, ko jo sumijo napada na Pukanića in Franjića v dvorišču pred poslopjem Nacionala v središču Zagreba prejšnji četrtek, policiji še vedno oglašajo številni državljani z informacijami.

Identiteta omenjene osebe še ni potrjena, je dejala Ljubova, ki je povabila državljane, naj nadaljujejo s pomočjo policiji pri reševanju zločina, ki je prejšnji četrtek izzval tudi številne reakcije državnih oblasti.

V Zagreb je danes prispelo dodatnih 250 policistov iz ostalih delov Hrvaške, ki naj bi skrbeli za boljšo varnost v hrvaški prestolnici. Potrdili so tudi imenovanja novih vodilnih ljudi policije in ustanovitev nacionalnega policijskega urada za boj proti korupciji in organiziranem kriminalu, ki so ga na Hrvaškem od leta 2006 napovedovali kot "hrvaški FBI". Vlada je napovedala tudi posebna sodišča, pristojna za sodne procese v primerih korupcije in organiziranega kriminala.

Na žalni slovesnosti v zagrebškem Hypo centru so se danes od Pukanića in Franjića poslovili številni prijatelji in kolegi, med njimi tudi nekdanji hrvaški zunanji minister Mate Granić, zdaj dekan Nacionalove visoke šole za novinarstvo. "Njuna smrt je potresla temelje hrvaške države. Pukanića se bomo spomnili kot pogumnega novinarja in raziskovalca, o katerem se je najbolj pogosto pisalo v črno-beli tehniki", je dejal Granić.

Pogreb Iva Pukanića bo danes popoldan v Veliki Gorici pri Zagrebu. Policija pričakuje veliko državljanov in bo zato veljal poseben prometni režim. Hrvaški mediji napovedujejo, da bo na pogrebu hrvaški predsednik Stipe Mesić, sicer Pukanićev prijatelj.