palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zaradi spolnih napadov v Kölnu kot prvi aretiran prosilec za azil iz Nigerije

Deli na:
Zaradi spolnih napadov v Kölnu kot prvi aretiran prosilec za azil iz Nigerije

Foto: YouTube

V zvezi s silvestrskimi spolnimi napadi v Nemčiji je bil včeraj aretiran 26-letni prosilec za azil iz Nigerije. Gre za prvo aretacijo v tem primeru, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Policija medtem zaradi kraje osebnih predmetov, kot so mobilni telefoni, preiskuje 21 ljudi, osem je pridržanih.

Nigerijec, ki je prav tako obtožen kraje, je bil v skupini moških, večinoma iz severa Afrike, ki so 31. decembra spolno napadli in okradli ženske pri železniški postaji v Kölnu. Podobni napadi so se zgodili tudi v Hamburgu in Stuttgartu.

Osumljeni Nigerijec je bila aretiran skupaj z 22-letnim Alžircem, ki je prav tako obtožen kraje, ne pa tudi spolnega napada, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Oba živita v begunskem centru v Kerpnu, ki je približno 30 kilometrov oddaljen od Kölna.

Okoli 1000 moških, ki naj bi bili po navedbah prič in napadenih žensk arabskega in severnoafriškega videza, se je na silvestrovo v Kölnu razporedilo v manjše skupine, ki so nato obkolile ženske, jim grozile, jih otipavale in tudi oropale. Policija je doslej prejela več kot 650 prijav kaznivih dejanj, med katerimi je bilo več kot 330 prijav povezanih s spolnimi napadi.

V Nemčiji, ki je lani sprejela 1,1 milijona prosilcev za azil, so napadi sprožili številne napetosti, povečali pa so se tudi pritiski na kanclerko Angelo Merkelovo.