blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

mavrica Svet24.si

Tedenski horoskop: Spremembe bodo različnih vrst

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Svet

Zaradi požara, ki ogroža naselje, evakuirali Tučepe pri Makarski

Deli na:
Zaradi požara, ki ogroža naselje, evakuirali Tučepe pri Makarski

Foto: HRT

Zaradi požara, ki je izbruhnil zgodaj zjutraj nedaleč Tučepov pri Makarski, so hrvaški gasilci evakuirali turiste iz treh hotelov in del prebivalstva.

Požar so uspeli ustaviti, preden se je približal naselju in hotelom, a ga niso uspeli pogasniti zaradi močnega vetra, ki spreminja smer požara. Pričakujejo pomoč gasilskih letal.

Več kot 200 gasilcev se je spopadlo s požarom, ki je izbruhnil okrog 2.30 ure v borovem gozdu nedaleč naselja Gornji Tučepi in se je začel širiti proti Donjim Tučepom. Zato so morali premestiti turiste iz hotelov Jadran, Neptun in Tamaris v hotelsko poslopje, ki je bilo na varnem. Svoje hiše so morali zapustiti prebivalci iz vzhodnega dela naselja. Kot so sporočili, so objekte obranili, nihče pa ni bil poškodovan.

Nekaj ur po izbruhu požara je burja spremenila smer požara v smeri Makarske. Gasilski poveljnik Dražen Glavina je za hrvaški radio ocenil, da je stanje pri Tučepih po "burni noči" zadovoljujoče. Kot je dodal, bodo imeli težave pri dokončanju dela zaradi nedostopnega terena, kot tudi zaradi utrujenosti gasilcev, ki so bili od noči na nedeljo angažirani na velikem požaru pri Podgori nedaleč Makarske.

Pričakujejo, da bodo njihova današnja prizadevanja uspeli okrepiti z gasilskimi letali, če bo veter dovolil. Utrujene gasilce z območja Makarske bodo zamenjali njihovi kolegi z drugih območij Hrvaške, je še dejal Glavina.

Iz hrvaškega avto kluba so sporočili, da je za promet zaprta jadranska magistrala med Tučepi in Makarsko ter državna cesta med Makarsko in Vrgorcem.