Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zaradi požara, ki ogroža naselje, evakuirali Tučepe pri Makarski

Deli na:
Zaradi požara, ki ogroža naselje, evakuirali Tučepe pri Makarski

Foto: HRT

Zaradi požara, ki je izbruhnil zgodaj zjutraj nedaleč Tučepov pri Makarski, so hrvaški gasilci evakuirali turiste iz treh hotelov in del prebivalstva.

Požar so uspeli ustaviti, preden se je približal naselju in hotelom, a ga niso uspeli pogasniti zaradi močnega vetra, ki spreminja smer požara. Pričakujejo pomoč gasilskih letal.

Več kot 200 gasilcev se je spopadlo s požarom, ki je izbruhnil okrog 2.30 ure v borovem gozdu nedaleč naselja Gornji Tučepi in se je začel širiti proti Donjim Tučepom. Zato so morali premestiti turiste iz hotelov Jadran, Neptun in Tamaris v hotelsko poslopje, ki je bilo na varnem. Svoje hiše so morali zapustiti prebivalci iz vzhodnega dela naselja. Kot so sporočili, so objekte obranili, nihče pa ni bil poškodovan.

Nekaj ur po izbruhu požara je burja spremenila smer požara v smeri Makarske. Gasilski poveljnik Dražen Glavina je za hrvaški radio ocenil, da je stanje pri Tučepih po "burni noči" zadovoljujoče. Kot je dodal, bodo imeli težave pri dokončanju dela zaradi nedostopnega terena, kot tudi zaradi utrujenosti gasilcev, ki so bili od noči na nedeljo angažirani na velikem požaru pri Podgori nedaleč Makarske.

Pričakujejo, da bodo njihova današnja prizadevanja uspeli okrepiti z gasilskimi letali, če bo veter dovolil. Utrujene gasilce z območja Makarske bodo zamenjali njihovi kolegi z drugih območij Hrvaške, je še dejal Glavina.

Iz hrvaškega avto kluba so sporočili, da je za promet zaprta jadranska magistrala med Tučepi in Makarsko ter državna cesta med Makarsko in Vrgorcem.